Σάββατο 28 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις σε «Ερρίκος Ντυνάν» - «Αγία Σοφία»

Στάση εργασίας 11 π.μ. - 3 μ.μ. και αποκλεισμό της μιας λωρίδας της οδού Μεσογείων, μπροστά από το νοσοκομείο, πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του «Ερρίκος Ντυνάν» διαμαρτυρόμενοι γιατί παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους δυόμισι μήνες.

Οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν και χτες με τον πρόεδρο του νοσοκομείου Ανδρέα Μαρτίνη, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν λεφτά και ότι δεν ξέρει πότε θα πληρωθούν. Μάλιστα, τις προηγούμενες μέρες είχε πει στους εργαζόμενους ότι τουλάχιστον τέσσερις μήνες θα παίρνουν έναντι των μισθών τους, χωρίς μάλιστα να δεσμεύεται για το τι θα γίνει μετά τους τέσσερις αυτούς μήνες.

Το «Ερρίκος Ντυνάν» λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εποπτευόμενο από το υπουργείο Υγείας. Σήμερα, στην ελεύθερη αγορά της Υγείας, οι μεγάλοι επιχειρηματίες ανταγωνίζονται και ερίζουν μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει μερίδια και θα εκμεταλλευτεί τις υποδομές του, υπό τη συνενοχή της διοίκησης του νοσοκομείου και με την υψηλή εποπτεία του υπουργείου Υγείας και της κυβερνητικής πολιτικής. Ετσι, το νοσοκομείο έχει οδηγηθεί σε οριακό σημείο. Θύματα αυτής της κατάστασης είναι οι εργαζόμενοι.

  • Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου πραγματοποίησαν και χτες οι εργαζόμενοι του Παίδων «Αγία Σοφία», που διαμαρτύρονται για τις απλήρωτες εφημερίες των τελευταίων έξι μηνών, τις ελλείψεις προσωπικού κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ