Σάββατο 21 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ
Στενάζουν τα μικρομάγαζα

Η αφίσα που κόλλησαν μέλη της ΠΑΣΕΒΕ έξω από κατάστημα στην Πατησίων
Η αφίσα που κόλλησαν μέλη της ΠΑΣΕΒΕ έξω από κατάστημα στην Πατησίων
Στα Πατήσια, από την πλατεία Κολιάτσου διά μέσου της Πατησίων ως τον Αγιο Λουκά, μέχρι την οδό Καυτατζόγλου και το πάρκο «Φιξ», περιόδευσε χθες το απόγευμα ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας. Επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος άνοιξε πλατιά συζήτηση με αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους γενικά στο κέντρο για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Εμπορικότατος δρόμος κάποτε η Πατησίων και όμως σήμερα πολλά από τα μαγαζιά ήταν με κατεβασμένα τα ρολά. Ισως την κατάσταση περιέγραφε καλύτερα από όλους αφίσα που ανάρτησε η ΠΑΣΕΒΕ έξω από κλειστό κατάστημα: «Δεν ήταν κακός επαγγελματίας. Τον έκλεισε η πολιτική των μονοπωλίων. Ξεσηκωθείτε, αγώνας για να κρατήσουμε τη δουλειά μας. Να μην έρθει η σειρά μας». Ενδεικτικά της κατάστασης και τα λόγια πολλών από όσους διαβιούν στην περιοχή: «Χρειάζεται ριζική αλλαγή, δεν πάει άλλο. Ο κόσμος είναι απελπισμένος. Ο οικοδόμος δε δουλεύει, η νεολαία στέκει άνεργη, πώς να δουλέψουν τα καταστήματα;».

Σε όλες αυτές τις συζητήσεις, ο Νίκος Σοφιανός υπογράμμισε την ανάγκη ο λαός να μη δίνει άλλοθι με την ψήφο και την παθητική του στάση γενικότερα στην πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, ενώ για τα πλατιά λαϊκά στρώματα επιφυλάσσει μόνο ανεργία, ακρίβεια, φτώχεια, γενικευμένη ανασφάλεια. Αντίθετα, με τον οργανωμένο αγώνα του, να παλέψει και να διεκδικήσει ό,τι του ανήκει.

Για τα ειδικότερα προβλήματα του κέντρου, ανέπτυξε σειρά μέτρων, τα οποία παλεύει εδώ και πολύ καιρό το ΚΚΕ, όπως απειθαρχία στο Δουβλίνο 2, να χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους μετανάστες είναι σήμερα εγκλωβισμένοι εδώ προκειμένου ελεύθερα να ταξιδέψουν στις χώρες που θέλουν, οι αρχές να αντιμετωπίσουν επιτέλους τα κυκλώματα των ναρκωτικών, της πορνείας, όσων θησαυρίζουν κερδοσκοπώντας με σήμερα υποτιμημένα ακίνητα, το παρεμπόριο να κυνηγηθεί στην πηγή στις μεγάλες αποθήκες, εδώ και τώρα να μειωθούν κατά 50% τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι μικροεπαγγελματίες. Μέτρα, που, για να υλοποιηθούν, όμως, απαιτούν ρήξη με την ΕΕ και τα μονοπώλια, κάτι που κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές δεν το επιθυμούν.


Από τη χτεσινή περιοδεία
Από τη χτεσινή περιοδεία

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ