Παρασκευή 20 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μήνυμα της Αλέκας Παπαρήγα στην παμποντιακή συγκέντρωση

Εκδήλωση μνήμης, χτες, για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού

Εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού πραγματοποιήθηκε, χτες, στην πλατεία Αγίας Σοφίας της Θεσσαλονίκης, από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας. Στη συγκέντρωση διαβάστηκαν τα μηνύματα όλων των πολιτικών αρχηγών. Στο μήνυμά της, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ανέφερε:

«Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας χαιρετίζω τη σημερινή σας συγκέντρωση. Είναι αξιόλογη η δραστηριότητά σας σε ό,τι αφορά τη δημιουργική διατήρηση των ηθών και εθίμων, των πολιτιστικών παραδόσεων, αυτών που μπολιάζουν με τις καλύτερες λαϊκές αξίες και ιδανικά τους νεότερους. Αντικειμενικά σήμερα αποκτά τα χαρακτηριστικά μιας υγιούς αντίστασης στη σύγχρονη μαζική ισοπέδωση της ανθρώπινης προσωπικότητας προκειμένου να πολτοποιηθεί, πλήρως υποταγμένη στους νόμους της καπιταλιστικής αγοράς, της καπιταλιστικής διεθνοποίησης.

Θεωρούμε ότι η πολιτιστική και πνευματική δραστηριότητα των Ποντίων όλων των γενεών πρέπει να αναδειχθεί και να στηριχθεί. Αφορά βεβαίως και την κρατική πολιτιστική πολιτική, αλλά και το σύστημα Παιδείας, τον Πολιτισμό. Γνωρίζουμε καλά ότι με πρόσχημα την οικονομική καπιταλιστική κρίση περικόπτονται σημαντικά ποσά σε βάρος των αναγκών του λαού, αλλά και για τη στήριξη πολιτιστικών και άλλων δραστηριοτήτων. Επομένως στηρίζουμε κάθε διεκδίκησή σας. Δεν παρασυρόμαστε από λόγια συμπαράστασης και υποσχέσεις, που δεν έχουν κανένα αντίκρισμα στην προώθηση και ανάδειξη του ποντιακού πολιτισμού.

Σήμερα, που γίνεται προσπάθεια να ξαναγραφτεί η Ιστορία με περισσότερο ψέμα, με περισσότερη υπερβολή και περισσότερο αντικομμουνισμό, πάλι η ιστορία των Ελλήνων του Πόντου αλλοιώνεται. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό σας, θα παλέψουμε πιο αποφασιστικά για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που σας απασχολούν, στηρίζοντας τις προσπάθειες της Παμποντιακής Ομοσπονδίας για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας, όπως κάναμε μέχρι σήμερα τόσο στο εθνικό Κοινοβούλιο, όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Θα σταθούμε στο πλευρό των νεοπροσφύγων, που ύστερα από τη διάλυση της ΕΣΣΔ και την καπιταλιστική παλινόρθωση στις Δημοκρατίες της εγκαταστάθηκαν στην πατρίδα μας και αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα ουσιαστικής αποκατάστασης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ