Τετάρτη 18 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΜΕ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Να αρθούν οι απολύσεις στη Φιλαρμονική

Η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων
Η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων
Παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο Αθηναίων για τις απολύσεις εργαζομένων στη Φιλαρμονική του Δήμου έκαναν χτες εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και απολυμένοι από τη Φιλαρμονική, απαιτώντας ν' αρθούν οι απολύσεις και να αποδοθούν δεδουλευμένα μηνών. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για εργαζόμενους - επιτυχόντες σε διαγωνισμό για θέσεις αορίστου χρόνου από τον Ιούλιο του 2010 - που είναι απλήρωτοι από το Γενάρη του 2011, ενώ τους χρωστούν δεδουλευμένα και από τον προηγούμενο χρόνο.

Σε ανακοίνωσή τους μετά τη συνάντηση, δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους μουσικούς καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή του Δήμου Αθηναίων για τις απολύσεις, υπογραμμίζοντας ότι «αντί να βρει λύση ώστε να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και να συνεχίσουν να εργάζονται, τους απολύει με ένα τηλεφώνημα, χωρίς να τους πληρώνει και όσα δούλεψαν». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος, κατά τη χτεσινή παρέμβαση που έκαναν στο γραφείο του εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και απολυμένοι, χαρακτήρισε την προσπάθεια να πληρωθούν οι εργαζόμενοι ως «ανώμαλο καθεστώς». «Δήλωσε πλήρη σύμπλευση με τη βάρβαρη αστική νομιμότητα και αποφασιστικότητα στην εφαρμογή της», τονίζεται στην ανακοίνωση. «Εκανε ξεκάθαρο ότι μπαίνει μπροστά στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, δείχνοντας πλήρη αδιαφορία για το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα της εργασίας και για την προοπτική υποβάθμισης της Φιλαρμονικής και κατ' επέκταση των πολιτιστικών υποδομών του δήμου. Τη στιγμή που συναινεί σε μέτρα καταστολής για την "αναβάθμιση" του επιπέδου ζωής των κατοίκων του κέντρου της Αθήνας, την ίδια στιγμή συμβάλλει στην υποβάθμιση της δωρεάν πολιτιστικής προσφοράς στις γειτονιές της πόλης, που μέχρι σήμερα προσφέρονταν από τις πολιτιστικές υποδομές του δήμου. Αυτή η στάση του δημάρχου δείχνει την ξεκάθαρη συστράτευσή του στις βάρβαρες επιλογές του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της αστικής νομιμότητας που τις επιβάλλει».

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους μουσικούς τονίζουν ότι θα είναι «μπροστά στην υπεράσπιση του δικαιώματος της εργασίας, της κοινωνικής ασφάλισης και του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας, της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού». Καλούν τους εργαζόμενους «να οργανώσουν την αντίστασή τους σε αυτές τις βάρβαρες εξελίξεις και να συμπαραταχθούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, στην πάλη για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που τα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία, η εργασία το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και ο πολιτισμός κοινωνικό αγαθό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ