Πέμπτη 5 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΑΕ
Υποβιβασμός Ηρακλή... μπάχαλο για τη θέση

Στη Football League θα αγωνίζεται την επόμενη περίοδο ο Ηρακλής. Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ δεν έκανε δεκτή την προσφυγή του και δεν έδωσε την απαραίτητη άδεια στους «κυανόλευκους».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γ. Τάκης, σε δηλώσεις του («Sentra 103,3») - μεταξύ άλλων - ανέφερε: «Αποφάσισαν με μια υπογραφή να τερματίσουν 100 χρόνια ιστορία. Το σωματείο αφανίζεται. Αυτοί που αντέχουν τα σκάνδαλα με τις κασέτες και τη βία στα γήπεδα και έχουν τέτοιο πλεόνασμα ξεδιαντροπιάς, ας μας πουν τι γίνεται».

Σε ανακοίνωση της ΠΑΕ γίνεται λόγος - μεταξύ άλλων - για «κύκλους διαπλοκής και ανικανότητας» για «μετασχηματισμό γελοίας φάρσας σε πρωτοφανές έγκλημα», «πλεόνασμα ξεδιαντροπιάς». Επίσης υπήρξε... προειδοποίηση ότι «ίσως, να γνωρίσουν τα επίχειρα των κατάπτυστων αποφάσεών τους»...

Σε συγκέντρωση οπαδών του Ηρακλή, στο «Κατσάνειο», υπήρξε προπηλακισμός του Γ. Τάκη και του Αλ. Κεσόπουλου (οικονομικός υπεύθυνος), ενώ κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας έγιναν επεισόδια και συμπλοκές με την Αστυνομία. Αλλοι οπαδοί του «Γηραιού» έριξαν γιαούρτια στα γραφεία της ΕΠΟ. Τόσο σε Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αθήνα έγιναν αρκετές προσαγωγές.

Αντίθετα έγινε δεκτή η έφεση του Πανιωνίου και οι «κυανέρυθροι» παραμένουν στη Super League. Ανακοίνωση (με στόχο αυτή την απόφαση) εξέδωσε και η Λάρισα. Με ερωτηματικά που περιγράφουν - κατά την άποψή της - καταστρατήγηση των κανονισμών. Με αναφορές σε «προαναγγελθείσα αδειοδότηση», «σκηνοθετημένη διαδικασία» και «θέατρο του παραλόγου».

Πλέον αυτό που απομένει είναι να διαπιστωθεί η ομάδα που θα πάρει τη θέση του «Γηραιού». Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΠΟ θα προέρχεται από την Football League. Ομως η διοίκηση της Super League έχει προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο ζητώντας να μην εφαρμοστούν οι κανονισμοί (άνοδος ομάδας από την αμέσως επόμενη κατηγορία), αλλά να παραμείνει στο πρωτάθλημα ομάδα που είχε μαθηματικά υποβιβαστεί. Στην προκειμένη περίπτωση ο Αστέρας Τρίπολης. Στην εκδίκαση έχει ζητήσει να παρέμβει και η διοίκηση της Football League.

Στο μεταξύ έφεση στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ άσκησε ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Μ. Αντωνακάκης. Κατά της απόφασης που πήρε η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League να κρίνει ως «απαράδεκτη» την πειθαρχική δίωξη στον πρόεδρο του Αστικού Συνεταιρισμού και της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Β. Μαρινάκη, για τα δρώμενα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

  • Για την Παρασκευή το πρωί κλήθηκαν σε απολογία (για όσα έγιναν στον τελικό Κυπέλλου) ενόψει της Πειθαρχικής Επιτροπής στην Ομοσπονδία, ΑΕΚ και Ατρόμητος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ