Τετάρτη 20 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Συνάντηση με τους εργαζόμενους στη Γενική Τράπεζα

Να συναντηθούν στην πάλη με το ταξικό κίνημα κάλεσε τους εργαζόμενους ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος

Συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων της Γενικής Τράπεζας είχε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος. Στη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΔΣ, Δ. Καλόγηρος, και τα άλλα μέλη της αντιπροσωπείας, έθεσαν τα παρακάτω ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους:

  • Την επιδίωξη της τράπεζας να συνάψει επιχειρησιακή σύμβαση και να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων κατά 10%, καθώς και την προσπάθειά της να συνάπτει ατομικές συμβάσεις.
  • Την υποχρέωση των εργαζομένων να μιλούν την αγγλική γλώσσα.
  • Τις υποχρεωτικές μεταθέσεις εργαζομένων από την επαρχία στην Αθήνα.
  • Προβλήματα στο ταμείο υγείας των εργαζομένων.
  • Θέματα που αφορούν στο εφάπαξ.

Εκ μέρους της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα κόμματα που αποδέχονται την πολιτική της ΕΕ των μονοπωλίων, στηρίζουν την πολιτική που μειώνει μισθούς, συντάξεις και ακρωτηριάζει εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Το ΚΚΕ, τόνισε, αντιπαρατίθεται αποφασιστικά στην κατάργηση της ΣΣΕ.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση της αγγλικής γλώσσας από το προσωπικό στις συναλλαγές με τους πελάτες της τράπεζας, το ΚΚΕ κατέθεσε ήδη Ερώτηση στη Βουλή, ενώ θεωρεί απαράδεκτη και τη λογική των υποχρεωτικών μεταθέσεων. Τέλος, ο Σπ. Χαλβατζής κάλεσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων στη Γενική Τράπεζα να κατανοήσουν ότι με υπομνήματα και συναντήσεις δεν προωθούνται τα αιτήματά τους.

Μόνο ο οργανωμένος αγώνας σε ταξική κατεύθυνση, σε συντονισμό με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με αιτήματα συνολικά ενάντια στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, που στηρίζουν από κοινού τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου, μπορεί να βάλλει φραγμό στα αντιλαϊκά σχέδια, κατέληξε ο Σπ. Χαλβατζής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ