Τρίτη 12 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
«Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου»

Οι δυνάμεις του ΜΑΣ δίνουν μάχη μέσα στις σχολές για να γίνουν εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις και να πάρουν οι ίδιοι οι φοιτητές στα χέρια τους την υπόθεση των εκλογών

«Επειτα από απόφαση του απερχόμενου ΚΣ της ΕΦΕΕ ορίστηκε ως ημερομηνία των φοιτητικών εκλογών η 18η Μαΐου», αναφέρει η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ σε ανακοίνωσή της, επιμένοντας μαζί και οι άλλες δυνάμεις να αυτοαποκαλούνται «ΕΦΕΕ». Την ίδια στιγμή αρνούνται την πρόταση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, σε όλη την Ελλάδα, για οργάνωση εκλογοαπολογιστικών συνελεύσεων και ορισμό ημερομηνίας και κανονισμού εκλογών απ' τους ίδιους τους Συλλόγους. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ΜΑΣ σε ανακοίνωσή του, «σε δεκάδες Διοικητικά Συμβούλια σε όλη την Ελλάδα το ΜΑΣ καταθέτει πρόταση για τη διεξαγωγή εκλογοαπολογιστικων συνελεύσεων, η πρόταση του ΜΑΣ καταψηφίζεται από όλες τις άλλες δυνάμεις». Στην ανακοίνωση αναφέρονται οι «σατανικές ομοιότητες» των τοποθετήσεων των άλλων δυνάμεων.

Για τον ορισμό της ημερομηνίας από το «διαπαραταξιακό» και την αντίδραση στην πρόταση του ΜΑΣ σχολιάζεται στην ανακοίνωση: «Την Παρασκευή 8/4 μαζεύτηκαν στην ΑΣΟΕΕ. Υπέγραψαν όλοι μαζί για διεξαγωγή φοιτητικών εκλογών στις 18 Μάη. Ταυτόχρονα σαμποτάρισαν τις εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις σε όλους τους συλλόγους και με άλλα μέσα: Οπου οι δυνάμεις του ΜΑΣ μαζεύουν υπογραφές για τη διεξαγωγή εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης, ΠΑΣΠ - ΔΑΠ - ΕΑΑΚ - ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν για συνελεύσεις με άλλη θεματολογία».

Μάλιστα, αναφέρει και το παράδειγμα του Φυσικού Πάτρας, όπου «με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα μαζεύτηκαν υπογραφές φοιτητών, με αποτέλεσμα οι παραπάνω δυνάμεις να αναγκαστούν να δεχτούν τη διεξαγωγή της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης. Στελέχη της ΔΑΠ σε συνεργασία με την ηγεσία των ΕΑΑΚ - ΚΟΕ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ από όλες τις σχολές της Πάτρας διέλυσαν την εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Στην πράξη έδειξαν πόσο υπολογίζουν την άποψη των φοιτητών, πήγαν περίπατο και οι αμεσοδημοκρατικές και τα "όλη η εξουσία στις Γενικές Συνελεύσεις"».

Η Γραμματεία Πάτρας του ΜΑΣ αναφέρει για την περίπτωση του Φυσικού Πάτρας, μεταξύ άλλων, πως «καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και κυρίως στο τέλος της, επιτέθηκαν στις δυνάμεις του ΜΑΣ με βρισιές, χειρονομίες και φωνάζοντας συνθήματα... Τελικά, εμπόδισαν τη Γενική Συνέλευση να πάρει απόφαση για τις εκλογές του συλλόγου. Θυμίζουμε ότι οι δυνάμεις του ΜΑΣ έχουν θέσει στα ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων, και του Φυσικού, το ζήτημα να οριστεί εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Για να καθοριστούν εκεί το πότε, πού, πώς θα ψηφίσει ο Σύλλογος, να οριστεί εκλογικός κανονισμός, να εκλεγεί εφορευτική επιτροπή. Οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ μαζί με τους ΕΑΑΚ - ΣΥΝ - ΚΟΕ καταψήφισαν την πρόταση. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της ΕΑΑΚ έγραψε στα πρακτικά ότι "οι εκλογές ορίζονται κάθε χρόνο από το διαπαραταξιακό". Οι φοιτητές του Φυσικού ξεπερνώντας τη συμβιβασμένη πλειοψηφία του ΔΣ επέβαλαν με τις υπογραφές τους τη διεξαγωγή της εκλογοαπολογιστικής αναγκάζοντας τη ΔΑΠ και τους ΕΑΑΚ - ΚΟΕ - ΣΥΝ να δεχτούν τον ορισμό της».

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές: «Βγάλε συμπέρασμα από τη στάση τους, από τα ψέματά τους! Μη μένεις απαθής! Τους δίνεις άλλοθι! Πάρε τη κατάσταση στα χέρια σου! Σταμάτησέ τους! Μη νομιμοποιείς τα διαπαραταξιακά μαζέματα που καθόρισαν την ημερομηνία των εκλογών. Κάνε υπόθεσή σου την εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου σου! Μπες στον αγώνα και την πάλη! Σε κάθε ίδρυμα και τμήμα να αναλάβουν οι φοιτητές τη διεξαγωγή των εκλογών, με στόχο να ζωντανέψουν οι σύλλογοί μας, να αποκτήσουν όργανα, να εκλεγούν αντιπρόσωποι για την πανελλαδική συγκρότηση και έκφραση των φοιτητών - σπουδαστών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ