Παρασκευή 1 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργίες στην ΙΜΑΚΟ ΑΕ

Απολύσεις σε ΣΚΑΪ και ΑΝΤΕΝΝΑ

Στην απόλυση 16 εργαζομένων (δημοσιογράφων, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού) προχώρησε χτες η εργοδοσία στον όμιλο Αλαφούζου (τηλεόραση και ραδιόφωνο ΣΚΑΪ, ρ/σ ΜΕΛΩΔΙΑ και εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ), ενώ από την τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ απολύθηκαν δύο δημοσιογράφοι. Να σημειωθεί ότι στο ΣΚΑΪ ο ιδιοκτήτης ήδη έχει επιβάλλει - υπό την απειλή της απόλυσης - τις ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών κατά 10%.

Στο μεταξύ, σε δύο 24ωρες απεργίες προχωρούν οι εργαζόμενοι στην ΙΜΑΚΟ ΑΕ, με αποφάσεις των ΔΣ της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων (ΠΕΛ), της Ενωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) και της Ενωσης Προσωπικού Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΠΠΗΤ), αντιδρώντας στις μαζικές απολύσεις στις οποίες προχώρησε προχτές ο εργοδότης Π. Κωστόπουλος. Η πρώτη 24ωρη απεργία έχει κηρυχτεί για σήμερα, από τις 9 το πρωί, και η επόμενη για τη Δευτέρα 4 Απρίλη, με αίτημα την άμεση ανάκληση των απολύσεων.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις γίνονται -όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση των Ενώσεων- «μετά την απόφαση της ΙΜΑΚΟ ΑΕ να προχωρήσει σε εκτεταμένο αριθμό απολύσεων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και μάλιστα με χρήση πρωτόγνωρων πρακτικών προσβολής της ατομικής και εργασιακής αξιοπρέπειας των απολυθέντων, με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης και φρουρών ασφαλείας (!)».

Να σημειωθεί ότι η ΙΜΑΚΟ εκδίδει περιοδικά («Nitro», «In Style», «Esquire», «DownTown», «Pink Woman», «Top Gear», «Maxim», «OK!» κ.ά), ενώ διαθέτει και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Nitro Radio», «Derti» και «Sfaira».

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει απερίφραστα την εκδοτική εταιρεία ΙΜΑΚΟ ΑΕ για τις πρόσφατες μαζικές απολύσεις, σημειώνοντας ότι «οι απολύσεις των συναδέλφων μας -κάποιες εκ των οποίων ήταν τελείως αιφνιδιαστικές- έγιναν κατά τρόπο τρομοκρατικό, καθώς δεν επετράπη καν η είσοδός τους στο χώρο εργασίας τους προκειμένου να μαζέψουν τα πράγματά τους, ενώ ζητήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας και ενόπλων προκειμένου να απομακρυνθούν βίαια από αυτόν». Επισημαίνει ότι γίνεται στοχευμένη επίθεση σε συνδικαλιστικούς εκπροσώπους ώστε να καμφθεί σε κλίμα τρομοκρατίας η ελεύθερη έκφραση των εργαζομένων στη διεκδίκηση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Τις απολύσεις καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους τα ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατασχέσεις στην «ΙΜΑΚΟ»(2012-02-22 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι απολύσεις στον περιοδικό Τύπο(2011-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ