Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κατασχέσεις στην «ΙΜΑΚΟ»

Στον «αέρα» βρίσκονται οι εναπομείναντες εργαζόμενοι στον όμιλο «ΙΜΑΚΟ», του Πέτρου Κωστόπουλου, οι οποίοι εδώ και δύο μήνες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας δεδουλευμένα τουλάχιστον τεσσάρων μηνών. Η «ΙΜΑΚΟ», η οποία εκδίδει περιοδικά («Nitro», «In Style», «Esquire», «Down Town», «Pink Woman», «Top Gear», «Maxim», «OK!» κ.ά.), ενώ έχει στην κατοχή της και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Nitro Radio», «Derti» και «Sfaira», τον τελευταίο χρόνο έχει προβεί στην απόλυση δεκάδων εργαζομένων, ενώ οι εργαζόμενοι που έχουν απομείνει δουλεύουν στην πλειοψηφία τους με δελτίο παροχής υπηρεσιών, ανασφάλιστοι κ.λπ. Παράλληλα, εργαζόμενοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών έχουν να πληρωθούν περίπου ένα χρόνο.

Χτες, στον όμιλο του Π. Κωστόπουλου, δικαστικός επιμελητής, με τη συνοδεία αστυνομικών, βρέθηκε στα γραφεία της εταιρείας στο Ν. Ηράκλειο και αφού ζήτησε από τους εργαζόμενους να μαζέψουν άμεσα τα προσωπικά τους αντικείμενα, προχώρησε σε κατάσχεση αντικειμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσχεση έγινε από εταιρεία χάρτου για χρέη ενώ εκκρεμεί και κατασχετήριο από διαφημιστική εταιρεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Π. Κωστόπουλος έχει δρομολογήσει συμφωνία με την εκδοτική εταιρεία «Δάφνη Επικοινωνίες» για την πώληση του περιοδικού «ΟΚ!», του περιοδικού «Down Town» και του ραδιοφωνικού σταθμού «Nitro».

«Αυριανή» και «Εξέδρα»

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν χτες οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί στην εφημερίδα «Εξέδρα των Σπορ», με αποφάσεις των ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ. Την ίδια στιγμή νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην «Αυριανή» διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων για πάνω από ένα χρόνο.

Στην «Εξέδρα των Σπορ» η εργοδοσία είχε ...δεσμευτεί ότι θα υπογράψει άμεσα συμβάσεις εργασίας με τους εργαζόμενους, σύμφωνα με τους όρους αμοιβής και εργασίας των ΣΣΕ. Παρά τις διαβεβαιώσεις της αρνείται την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να βρίσκονται υπό καθεστώς αβεβαιότητας, χωρίς να γνωρίζουν ούτε το ακριβές ποσό των αποδοχών τους ούτε τους όρους εργασίας τους. Επιπλέον, μέχρι και σήμερα, δεν εξοφλεί τις δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων στην εφημερίδα, ενώ εντελώς αυθαίρετα δηλώνει ότι θα «απομακρύνει» πέντε δημοσιογράφους.

«Ελευθεροτυπία»

Στην «Ελευθεροτυπία» οι εργαζόμενοι - που πραγματοποιούν 24ωρες απεργίες για την καταβολή δεδουλευμένων από τον Αύγουστο - βρίσκονται εν αναμονή της εκδίκασης, στις 7 Μάρτη, της αίτησης της «Χ. Κ. Τεγόπουλος» για υπαγωγή στις διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. H εκδότρια της εφημερίδας, Μ. Τεγοπούλου, μέσω νομικών εκπροσώπων της ζήτησε από τους εργαζόμενους να μην κάνουν χρήση των ασφαλιστικών μέτρων για την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας μέχρι τις 7 Μάρτη, με αντάλλαγμα την καταβολή κάποιων δεδουλευμένων. Συγκεκριμένα, γνωστοποίησε ότι η εταιρεία μπορεί να εισπράξει «άμεσα» από πελάτες της περίπου 1.700.000 ευρώ και ότι σε κάθε είσπραξη το 70% θα διατίθεται για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Στο μεταξύ, στην Επιθεώρηση Εργασίας προσέφυγε η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλοντας την εργοδοσία επειδή σταμάτησε και την αποστολή των μισθοδοτικών καταστάσεων προς το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ