Τρίτη 22 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ»
Σύμβαση στα κρυφά

Τη συνδικαλιστική πλειοψηφία στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην «Αλφα Μπανκ» που χρησιμοποιούν κάθε μέσο, προκειμένου να προωθήσουν τη λειτουργία επαγγελματικού ταμείου, σε όφελος της εργοδοσίας και σε βάρος των εργαζομένων, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι ταξικές δυνάμεις, η «ΕΣΑΚ Εργαζομένων».

Καταγγέλλουν ότι αυτή η συνδικαλιστική πλειοψηφία έφθασε στο σημείο να υπογράψει συλλογική σύμβαση εργασίας για την προώθηση του επαγγελματικού ταμείου και ότι σε αυτήν εμφανίζεται η ίδια ως εξουσιοδοτημένη από μια γενική συνέλευση που δεν έγινε ποτέ. «Στις 10 Νοεμβρίου 2010, σημειώνει η ΕΣΑΚ, οι Γκιάτης και Αθανασιάδης (σ.σ. πρόεδρος και γραμματέας του Σωματείου, αντίστοιχα) υπέγραψαν μυστικά επιχειρησιακή σύμβαση (...) κατασκεύασαν και απόφαση μιας ψεύτικης Γενικής Συνέλευσης, με την οποία εξουσιοδοτούσαν τους εαυτούς τους να την... υπογράψουν (σ.σ. εννοεί τη σύμβαση). Αυτή την επιχειρησιακή σύμβαση τράπεζα και σύλλογος την κρατούσαν καλά κρυμμένη τρεις ολόκληρους μήνες». Πιο κάτω, τονίζει ότι «αυτή η επιχειρησιακή σύμβαση είναι άκυρη» και καλεί τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Εδώ πρέπει να σημειωθούν τα εξής: Η πλειοψηφία στα μέσα του Νοέμβρη του 2010 είχε ήδη ανακοινώσει τη συμφωνία που είχε κάνει με την τράπεζα, για δημιουργία επαγγελματικού ταμείου με τη μορφή «προγράμματος ομαδικής ασφάλισης» στην ασφαλιστική εταιρεία «ΑΧΑ» και το οποίο θα αναλάβει την καταβολή εφάπαξ. Συνεπώς, προκαλούνται ερωτηματικά ως προς τη μεθόδευση που ακολουθήθηκε με την ψεύτικη γενική συνέλευση και τη μυστική σύναψη επιχειρησιακής σύμβασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ