Τρίτη 22 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Σε ρυθμούς Ευρωλίγκας οι «αιώνιοι»

Αρχίζουν τα δύσκολα στην Ευρωλίγκα για Ολυμπιακό και ΠΑΟ

Icon

Αρχίζουν τα δύσκολα στην Ευρωλίγκα για Ολυμπιακό και ΠΑΟ
Σε ρυθμούς πλέι οφ της Ευρωλίγκας κινούνται πλέον Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αφού σήμερα μπαίνουν στη μάχη σε ΣΕΦ και Βαρκελώνη αντίστοιχα. Ο καθένας θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση (κρίνεται στις τρεις νίκες) στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης (6-8 Μάη), όπου θα στεφθεί ο πρωταθλητής Ευρώπης. Για να καταφέρουν οι «ερυθρόλευκοι» να πάνε στον ημιτελικό θα πρέπει να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα έδρας κόντρα στην πρωταθλήτρια Ιταλίας Σιένα (ΣΕΦ, 21.00, ΝΟΒΑΣΠΟΡΤ) του Νίκου Ζήση, ενώ οι «πράσινοι» να... σπάσουν την έδρα της «Μπάρτσα» (21.45, ΕΤ1). Σε δηλώσεις του ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» Ντούσαν Ιβκοβιτς είπε: «Η ψυχολογία και ο ρυθμός είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτό το ματς. Ηρθε η ώρα να δείξουμε τι αξίζουμε. Με τη βοήθεια του κόσμου νομίζω ότι θα φτάσουμε στην πρώτη νίκη και την Πέμπτη να τις διπλασιάσουμε και να πάμε με άλλο αέρα στην Ιταλία.

Οσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Τεόντοσιτς όπου η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Στην αντίπερα όχθη στον ΠΑΟ, από τα λεγόμενα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, γίνεται απόλυτα αντιληπτή η επίγνωση του βαθμού δυσκολίας του αγώνα σήμερα στη Βαρκελώνη. «Ολοι λένε ότι η Μπαρτσελόνα είναι το μεγάλο φαβορί όχι μόνο για τη σειρά αλλά και για ολόκληρη την Ευρωλίγκα. Και αυτό εν μέρει είναι αλήθεια», παραδέχτηκε ο Ομπράντοβιτς και συνέχισε: «Πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια παίζουμε με μειονέκτημα έδρας. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να ξεπεράσουμε αυτήν την κατάσταση. Η ομάδα έχει τις δυνατότητες και μπορεί να το δείξει μέσα στο παρκέ».

  • Στις 15 Μάη θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ και η απόφαση έχει ήδη ληφθεί από την ελληνική Ομοσπονδία. Υπάρχει και λόγος που δεν ανακοινώνεται επίσημα η ημερομηνία. Ακόμα δεν έχουν τελειώσει τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και, παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την πρόκριση μίας ή και των δύο ελληνικών ομάδων στο φάιναλ φορ. Αν ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός ή και οι δύο πάρουν το εισιτήριο για τη Βαρκελώνη, τότε ο τελικός του Κυπέλλου θα γίνει στις 15/5. Αλλιώς θα διεξαχθεί νωρίτερα. Δηλαδή στις 8/5. Δηλαδή την ημέρα που θα είναι προγραμματισμένος ο τελικός της Ευρωλίγκας.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ