Σάββατο 5 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Η πρόταση του ΠΑΜΕ στις ΓΣ δασκάλων - νηπιαγωγών

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών μετά τις εξορμήσεις σε σχολεία όλης της χώρας, χτες και προχτές, καταθέτει ολοκληρωμένη πρόταση δράσης στις Συνελεύσεις των Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που γίνονται αυτές τις μέρες

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που γίνονται τις επόμενες μέρες, απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, όπου θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση - εισήγηση για την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα. Στην πρόταση - εισήγηση περιγράφεται συνολικά η αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και ιδιαίτερα τα μέτρα για το σχολείο της «αγοράς», που προωθείται. Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, «βρισκόμαστε ήδη μέσα στην κρίση και το αντιδραστικό "νέο σχολείο" προχωράει με στόχο να αφήσει πίσω του θύματα μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς».

Στην πρόταση υπογραμμίζεται: «Λέμε ΟΧΙ στο ολοήμερο σχολείο της αγοράς, της εξάντλησης των παιδιών, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της ταξικής διαφοροποίησης. Στα σχέδια συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων. Στο πέταγμα στους δρόμους χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών από τα Αθλητικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία. Στην επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στην εκπαίδευση, στους απλήρωτους εκπαιδευτικούς».

Επίσης, γίνεται αναφορά στην πρόσφατη απεργία και τα συμπεράσματα της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, τα οποία συζητήθηκαν πλατιά χτες και προχτές σε εξορμήσεις που έκαναν οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ, σε σχολεία όλης της χώρας, συζητώντας με τους συναδέλφους τους. Στην εισήγηση - πρόταση υπάρχει το ολοκληρωμένο πλαίσιο του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει: Οχι στο νέο μισθολόγιο - λαιμητόμο, 1.900 ευρώ (μεικτά) ο πρώτος μισθός σε Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση, συνολική απόρριψη της νέας διοικητικής δομής, όχι στον «Καλλικράτη», στο αποκεντρωμένο - διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς. Εξω οι επιχειρήσεις και οι χορηγοί από τα σχολεία. Κανένας υποβιβασμός, καμία σύμπτυξη, συγχώνευση, κατάργηση σχολείων. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις κ.ά.

Στην εισήγηση του ΠΑΜΕ στους Συλλόγους προτείνεται ένα πρόγραμμα δράσης που περιλαμβάνει:

  • Συνεχείς συγκεντρώσεις, πορείες, παραστάσεις σε κάθε τόπο και χώρο δουλειάς.
  • Μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ στις 10 Μάρτη.
  • Κλιμάκωση με ταξική ενότητα, κοινωνικές συμμαχίες και μετωπική συσπείρωση, πολιτικοποίηση της ταξικής πάλης στη γραμμή της σύγκρουσης με το κεφάλαιο, μαζική συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα και γενική απεργία (δημόσιος και ιδιωτικός τομέας) στις 23 Μάρτη και συνεχίζουμε!

Οπως ήδη αναφέραμε, οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ έκαναν, χτες και προχτές, εξόρμηση σε σχολεία όλης της χώρας συζητώντας με τους συναδέλφους τους τα συμπεράσματα απ' την πρόσφατη απεργία, τις εκτιμήσεις του ΠΑΜΕ, καλώντας τους σε κλιμάκωση του αγώνα. Ο Γ. Δελλής, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, δήλωσε στον «Ρ» για την εξόρμηση στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα στην Κεντρική Μακεδονία: «Η οργανωμένη πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ μετά την απεργία έγινε δεκτή από το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων με ιδιαίτερα θετικά σχόλια». Σημείωσε ότι «σε μεγάλη μερίδα των συναδέλφων που προβληματίζονται για τη διέξοδο συνυπάρχουν και εκδηλώνονται συναισθήματα θυμού και οργής μαζί με τη μοιρολατρία ή την παραίτηση, ακόμα και την αυταπάτη. Αλλο συμπέρασμα που προκύπτει είναι η προϊούσα αναξιοπιστία των ηγεσιών των πλειοψηφιών σε ΔΟΕ - ΟΛΜΕ ως αποτέλεσμα της πολύχρονης στήριξης που έδωσαν και δίνουν στην κυρίαρχη πολιτική».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα μπροστά στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 16 Μάρτη(2018-03-14 00:00:00.0)
Εισήγηση για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις(2013-05-11 00:00:00.0)
Σταθερά στην αντιεκπαιδευτική πολιτική(2013-05-09 00:00:00.0)
Πρόγραμμα δράσης με σταθμό την απεργία(2012-09-18 00:00:00.0)
Απειλείται συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ(2011-11-30 00:00:00.0)
Απεργιακές κινητοποιήσεις τη Δευτέρα(2010-11-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ