Σάββατο 26 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ SUPER LEAGUE
Παιχνίδια εντυπώσεων και αποπροσανατολισμού

Τα παιχνίδια εξουσίας, εντυπώσεων και αποπροσανατολισμού συνεχίστηκαν χθες στην Super League, με την συνεδρίαση του ΔΣ και την πρόταση μομφής κατά του προέδρου στον Συνεταιρισμό (και της ΠΑΕ Ολυμπιακός), Β. Μαρινάκη. Κινήσεις - μακριά από την ουσία και την αιτία των αιτιατών - που προσφέρονται μόνο για επικοινωνιακή αξιοποίηση, καταμέτρηση δυνάμεων και λεονταρισμούς. Ενα (ακόμα) κρεσέντο υποκρισίας.

Η συνεδρίαση δεν έγινε στα γραφεία της διοργανώτριας αλλά - υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία και συγκέντρωση οπαδών του Παναθηναϊκού - σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο. Την πρόταση μομφής του Παναθηναϊκού στήριξαν οι ΠΑΕ ΑΕΚ και Αρης, την καταψήφισαν Ολυμπιακός, Κέρκυρα, Εργοτέλης, Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός Βόλου, Ηρακλής, Ατρόμητος, Πανιώνιος, ενώ «λευκό» ψήφισαν ΠΑΟΚ, Καβάλα, Αστέρας Τρίπολης, Λάρισα, Ξάνθη, ΕΠΟ.

Ο Β. Μαρινάκης (ΟΣΦΠ) - που κατά την συνεδρίαση ζήτησε συγνώμη για τις «λανθασμένες και προκλητικές» δηλώσεις του («μου βγήκε το οπαδικό συναίσθημα») - θεωρεί πως έγινε «μια εποικοδομητική συζήτηση» και η «Λίγκα συνεχίζει, ενωμένη». Υποσχόμενος άμεσα «πολλά μέτρα». Ο Δ. Γόντικας (ΠΑΟ) υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να καθίσουμε να συζητήσουμε στο ίδιο τραπέζι με προεδρεύοντα τον κ. Μαρινάκη», ενώ ο Στ. Αδαμίδης (ΑΕΚ) μίλησε για «ριζοσπαστικές λύσεις» και υποβολή γραπτών προτάσεων από τους «κιτρινόμαυρους».

Ο Αχ. Μπέος (Ολυμπιακός Β.) στήριξε την ομόχρωμη και συνονόματη ΠΑΕ αλλά δήλωσε πως «τα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου είναι κυρίως από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Προτείνω να κάνουμε ένα πρωτάθλημα χωρίς αυτές τις δύο ομάδες. Να δούμε ποιος έχει ανάγκη ποιον. Ακόμα και οι νόμοι γίνονται με δικές τους εντολές. Να το χαίρονται το πρωτάθλημά τους» (στο οποίο συμμετέχει).

Λάρισα και Ξάνθη ψήφισαν «λευκό» και μετά - φραστικά - και αυτές «έκαναν την επανάστασή τους». Ο Πηλαδάκης παραδέχτηκε πως «εμείς είμαστε για γέλια. Οταν ιδρύσαμε τη Super League, δεν φανταζόμασταν ότι θα ήμασταν κρυμμένοι και κατατρεγμένοι για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Το 90% των προβλημάτων είναι από αυτές τις δυο ομάδες. Κάποια στιγμή πρέπει αυτοί οι δύο να τα λύσουν όλα. Αλλά, τίποτα δεν θα λυθεί με φιλοσοφίες».

Η ακριτική ΠΑΕ, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει όσα έγιναν στο ντέρμπι και τους πρωταγωνιστές τους («έφεραν το ποδόσφαιρο 50 χρόνια πίσω») και εκφράζει πίστη στις καλές προθέσεις του Β. Μαρινάκη. Ο οποίος «δεν δικαιούται να έχει παρά μόνο καλές προθέσεις, ήρθε η στιγμή να το καταλάβει και αυτός, όπως και ο εκάστοτε Πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ότι εκτός των άλλων, οι ως άνω παράγοντες επιτελούν πρωτίστως κοινωνικό έργο (!!) και είναι υπεύθυνοι έμμεσα ή άμεσα απέναντι στην κοινωνία και στα παιδιά που μεγαλώνουμε όλοι μας»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ