Σάββατο 26 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μήνυση σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη από τον Τζιμπρίλ Σισέ

Το είπε και το έκανε ο Σισέ. Χτες μήνυσε τον μεγαλομέτοχο - πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Β. Μαρινάκη, και κάθε ηθικό και φυσικό αυτουργό για τα αδικήματα «της εξύβρισης, της συκοφαντικής δυσφήμισης, της απειλής σε βάρος του ιδίου, της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειάς του, της παράβασης του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού». Επίσης, σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, Δ. Βερβεσό, «θα φτάσουμε σε UEFA, FIFA, παντού, όπου μπορεί να βρει δικαίωση».

Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής στη μηνυτήρια αναφορά, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «για πρώτη φορά στην καριέρα μου κινδύνεψε η σωματική ακεραιότητά μου σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα». Ακόμα καταγγέλλει ότι οι φίλαθλοι «επέδειξαν ιδιαίτερα ρατσιστική συμπεριφορά προς το πρόσωπό μου κάθε φορά που η μπάλα ευρισκόταν στην κατοχή μου, προφανώς λόγω του χρώματος του δέρματός μου, μιμούμενοι ήχους και φωνές μαϊμούδων και κουνώντας πλαστικές μπανάνες, χωρίς ποτέ να ακουστεί από τα μεγάφωνα του γηπέδου έστω και μία σύσταση προς τους φιλάθλους από τους υπεύθυνους του γηπέδου».

Από την πλευρά τους οι ημεδαποί διεθνείς παίκτες του Παναθηναϊκού εξέδωσαν ανακοίνωση. Καλούν την ΕΠΟ και τους υπόλοιπους αρμόδιους θεσμικούς φορείς του ποδοσφαίρου «να επιληφθούν ώστε να εφαρμοστούν οι πειθαρχικοί κανόνες και διατάξεις με στόχο να προστατέψουν τους ποδοσφαιριστές. Οι ακραίες συνθήκες υπό τις οποίες καλούμαστε κατά καιρούς να αγωνιστούμε στο γήπεδο πρέπει να αντιμετωπιστούν με παραδειγματικές τιμωρίες προκειμένου να θωρακιστεί η ασφάλεια των αθλητών και η εικόνα του ίδιου του αθλήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ