Τρίτη 8 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Ιδια γεύση

Ολα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν. Με την ολοκλήρωση της 21ης αγωνιστικής, στο επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Super League, τα δεδομένα δε διαφοροποιήθηκαν ουσιαστικά. Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να βαδίζει προς τον τίτλο και ο Παναθηναϊκός να διατηρεί ζωντανές τις μαθηματικές του ελπίδες. Ενώ γύρω από την επικίνδυνη ζώνη, παραμένουν αρκετοί.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από την Ξάνθη, είχε ευκαιρίες αλλά τελικά επικράτησε με το «φτωχό» 1-0. Αυτό όμως μόνο για συζητήσεις έχει αξία, αφού πήρε τους τρεις πόντους και πλησίασε ακόμα περισσότερο τον στόχο του. Σημαντικότατο διπλό του Παναθηναϊκού στην Τούμπα. Τόσο σε βαθμολογικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Ο ΠΑΟΚ έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του αλλά όταν δε βάζεις την μπάλα στο πλεχτό, το πληρώνεις.

Για λύπηση ήταν για μια ακόμα φορά η ΑΕΚ. Ο Αρης - παρουσίασε απλά τα στοιχειώδη που πρέπει να έχει μια ποδοσφαιρική ομάδα και - πήρε πολύ πιο εύκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό σκορ - τη νίκη. Συνεχίζει την πορεία της σε «υψηλές στροφές» η Καβάλα που κέρδισε την Κέρκυρα και την έστειλε πιο κοντά στην «επικίνδυνη ζώνη».

Σημαντικά τρίποντα για Εργοτέλη και Ηρακλή. Οι «κίτρινοι» δικαιούνται να ονειρεύονται πλέι οφ και οι «κυανόλευκοι» γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής. Αντίθετα, Πανιώνιος και Πανσερραϊκός βλέπουν τις ελπίδες παραμονής να λιγοστεύουν όλο και περισσότερο. Κανείς δεν έχασε στην Τρίπολη αλλά για αμφότερες τις ομάδες (Αστέρας και Λάρισα) η ισοπαλία - στην προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού - μοιάζει με ήττα.

  • Οι απαράδεκτοι βανδαλισμοί κάποιων στο Θέατρο Τέχνης, προκάλεσε διαμάχη γγΑ - ΠΑΕ Ολυμπιακού. Ο Π. Μπιτσαξής (μεταξύ άλλων) έκανε λόγο για «φασιστοειδή βία», προσθέτοντας ότι «έπρεπε ο Ολυμπιακός να εκδώσει μία ανακοίνωση». Η Πειραϊκή ΠΑΕ - σε ανακοίνωσή της - (μεταξύ άλλων) αναφέρεται σε αυτονόητη καταδίκη, τον καλεί να «κρατήσει τις υποδείξεις για αλλού» και του... θυμίζει ότι «οφείλει να μην ασκεί εξουσία με δύο μέτρα και δύο σταθμά ούτε να παρασύρεται τόσο εύκολα».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ