Σάββατο 5 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Σήμερα η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πορεία στην έκθεση «Ζωοτέχνια»

Αποψη από τις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών την προηγούμενη βδομάδα

ICON

Αποψη από τις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών την προηγούμενη βδομάδα
Αγρότες, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, μαθητές, σπουδαστές και γυναίκες συμμετέχουν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, στο δυναμικό συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ. Στην κινητοποίηση αυτή θα υπάρχει και συμβολική παρουσία αγροτών της περιοχής με τα τρακτέρ τους, ενώ μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία προς τη ΔΕΘ, όπου πραγματοποιείται η έκθεση «Ζωοτέχνια».

Οι πολιτικές που οδηγούν στη φτώχεια και στο ξεκλήρισμα θα συνεχιστούν και θα είναι πιο άγριες, τονίζουν τα μέλη της ΠΑΣΥ που περιοδεύουν τις τελευταίες μέρες στα χωριά της Κεντρικής Μακεδονίας, καλώντας τους παραγωγούς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και να αγωνιστούν με τα αιτήματα της ΠΑΣΥ, που παρατάσσεται σε κοινό μέτωπο με τους εργατοϋπάλληλους του ΠΑΜΕ, τους αυτοαπασχολούμενους της ΠΑΣΕΒΕ, τη νεολαία του ΜΑΣ, τις γυναίκες της ΟΓΕ.

«Ερχόμαστε μετά τις πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις στο νομό μας, όπως και στους γειτονικούς νομούς, να κάνουμε ένα ακόμη βήμα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών μας για την επίλυση των προβλημάτων των μικρομεσαίων αγροτών», δηλώνει ο Αλέκος Ουγγρίνος, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ, από την Πέλλα, που υπογραμμίζει: «Από όλες τις Γραμματείες της ΠΑΣΥ της Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνεται μαζική παρουσία στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, καθώς σε όλους τους νομούς της περιοχής μας τα προβλήματα επιβίωσης οξύνονται, οι παραγωγοί είναι απλήρωτοι, οι τιμές παραγωγού κάτω του κόστους, τα εφόδια αυξήθηκαν μαζί και οι εισφορές στον ΟΓΑ και μαζί με αυτά έρχεται και το νομοσχέδιο για συνεταιρισμούς - ΑΕ, μεριδιούχων και όχι μικρομεσαίων αγροτών. Το νομοσχέδιο θα διευκολύνει ακόμα πιο πολύ την είσοδο μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην αγροτική παραγωγή, θα κλείσει χιλιάδες συνεταιρισμούς, που ήδη φυτοζωούν για να φτιαχτούν αποκλειστικά για μεγαλοαγρότες και μεγαλέμπορους».

Επίσης, ο Σωκράτης Γραβαλάς, μέλος της Γραμματείας ΠΑΣΥ, από την Ανατολική Θεσσαλονίκη, τονίζει:

«Φέτος στην κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη θα αναδειχτεί και το πρόβλημα της αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που ξεκίνησε στις Βρυξέλλες και στόχο έχει την ενίσχυση των μεγαλοαγροτών, την πλήρη κυριαρχία των μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων και το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Η απάντηση της ΠΑΣΥ είναι, στη θέση του καπιταλιστή αγρότη να δημιουργηθούν οι παραγωγικοί συνεταιρισμοί, που, μαζί με τις καθετοποιημένες κρατικές παραγωγικές μονάδες, θα εξασφαλίζουν επαρκή και ασφαλή προϊόντα για τη διατροφή του λαού και την πρώτη ύλη για τις κρατικές μεταποιητικές μονάδες, μέσα από κεντρικό και περιφερειακό σχεδιασμό της οικονομίας και με λαϊκό έλεγχο».

Ακόμη, ο Σωκράτης Γραβαλάς δηλώνει ότι «η ΠΑΣΥ καταδικάζει το "διάλογο" του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με τους ξεπουλημένους αγροτοσυνδικαλιστές των ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ που στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό των αγροτών για να μπει ένα εμπόδιο στον αγώνα που διεξάγει η αγροτιά με το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΑΣΥ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ