Τρίτη 1 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΟΝΕΙΣ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Αποφασισμένοι να παλέψουν ενάντια στις αυξήσεις στα τροφεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γονιών με τη συμμετοχή και συμπαράσταση εργαζομένων, το περασμένο Σάββατο

Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία γονιών νηπίων και εργαζομένων στο Χαϊδάρι
Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία γονιών νηπίων και εργαζομένων στο Χαϊδάρι
Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους δρόμους του Χαϊδαρίου πραγματοποίησαν, το περασμένο Σάββατο, ο Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών Χαϊδαρίου και οι γονείς, που αντιστέκονται στην απόφαση της διοίκησης της δημοτικής αρχής να αυξήσει τα τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της περιοχής έως και 267%.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, επίσης, εργαζόμενοι από το Πνευματικό Κέντρο του δήμου και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (Παράρτημα Χαϊδαρίου) που διαμαρτύρονται για τις συρρικνώσεις τμημάτων και δραστηριοτήτων του Πνευματικού Κέντρου λόγω των μαζικών απολύσεων συμβασιούχων στις οποίες προχώρησε πριν από λίγο καιρό η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου.

Γονείς, νήπια, εργαζόμενοι και κάτοικοι του Χαϊδαρίου με πανό στα χέρια, φωνάζοντας συνθήματα, όπως: «Οχι αυξήσεις στους Παιδικούς Σταθμούς, στο Μνημόνιό σας θα βάλουμε φραγμούς» και «Ο πολιτισμός δεν είναι προϊόν και δεν προσφέρεται για αύξηση κερδών», πραγματοποίησαν πορεία στην οδό Καραϊσκάκη, καλώντας τους κατοίκους σε ξεσηκωμό ώστε να σταματήσουν τα σχέδια της δημοτικής αρχής και να παλέψουν μαζί για τη διατήρηση όλων των σύγχρονων κοινωνικών δομών που θα λειτουργούν με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.

Κατέθεσαν κοινό ψήφισμα στο Δημαρχείο, απαιτώντας:

  • Καμία απόλυση εργαζόμενου στο δήμο.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Καμία αύξηση στα τροφεία. Δημόσιοι και Δωρεάν παιδικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά, να ανοίξει το Δημοτικό Κολυμβητήριο με πλήρη λειτουργία, καθώς και τα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου και ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Χαϊδαρίου (ΔΑΟΧ), καμία συγχώνευση σχολείου στο δήμο.
  • Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Εκπαίδευσης.
Στάση απειθαρχίας στην αύξηση των τροφείων

Λίγο νωρίτερα, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων των Παιδικών Σταθμών Χαϊδαρίου, Αγγελική Γκούσκου, τόνισε ότι οι γονείς μέσα από τις γενικές συνελεύσεις που πραγματοποίησαν έλαβαν την απόφαση να τηρήσουν στάση απειθαρχίας και ανυπακοής στην απόφαση του δήμου για αυξήσεις στα τροφεία των παιδικών σταθμών. Και πρόσθεσε: «Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε σαν Σύλλογος Γονέων είναι ότι πέρα από τις αυξήσεις στα τροφεία, αυτό που μας απασχολεί είναι η συνολικότερη προσπάθεια της δημοτικής αρχής να υποβαθμίσει μια σειρά κοινωνικές παροχές και δικαιώματα προχωρώντας σε εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση».

Σε άλλο σημείο, η πρόεδρος του Συλλόγου είπε: «Σε αυτόν τον αγώνα παλεύουμε να έχουμε μαζί μας και τους εργαζόμενους στην Προσχολική Αγωγή. Παλεύουμε συνολικά όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά, γιατί αυτό σημαίνει καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά μας μέσα στους παιδικούς σταθμούς». Τέλος, η Α. Γκούσκου τόνισε ότι οι γονείς και οι εργαζόμενοι - μέσα και από αυτόν τον αγώνα - πρέπει να βγάλουν κρίσιμα πολιτικά συμπεράσματα για το τι σημαίνει πραγματικά «Καλλικράτης».

Από το Παράρτημα Χαϊδαρίου του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, ο Δημήτρης Πετρίδης τόνισε ότι η απόφαση της διοίκησης του δήμου να απολύσει το προηγούμενο διάστημα περίπου 45 συμβασιούχους του δήμου είχε σαν συνέπεια την αναστολή λειτουργίας του Μουσικού Τμήματος και της Φιλαρμονικής του δήμου. Και συμπλήρωσε ότι η δημοτική αρχή συρρικνώνει ή καταργεί κοινωνικές δομές οδηγώντας σε εγκατάλειψη κάθε πολιτιστική δραστηριότητα, αλλά και την ανάγκη των εργαζομένων σε αυτές. Τέλος, επεσήμανε ότι ο Σύλλογος διεκδικεί άμεση επαναπρόσληψη και μονιμοποίηση των συμβασιούχων στο δήμο.

Την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα των γονιών και των εργαζομένων εξέφρασαν επίσης, με χαιρετισμό τους, η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Χαϊδαρίου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαϊδαρίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόφαση για κατάργηση τροφείων(2012-06-01 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς(2011-09-08 00:00:00.0)
Συζήτηση για το πρόβλημα των παιδικών σταθμών(2011-07-05 00:00:00.0)
Να ανακληθούν οι αυξήσεις στα τροφεία των παιδικών σταθμών(2003-06-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ