Τετάρτη 26 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΦΩΤΙΑ» ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Απαντάμε με «οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή»

Εξορμήσεις σε σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έκαναν χτες ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ. Συνεχίζουν σήμερα την πολύμορφη δράση τους

Από τη χτεσινή παρέμβαση στην πλατεία Αττικής...
Από τη χτεσινή παρέμβαση στην πλατεία Αττικής...
Ολοκληρώνεται σήμερα το Διήμερο Δράσης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που οργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ, ενάντια στα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα. Καλούν με αυτόν τον τρόπο το λαό να απαντήσει με «οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή» (όπως σημείωναν και χτες τα πανό που «στόλισαν» τις κινητοποιήσεις) στις αυξήσεις - φωτιά που επέβαλε η κυβέρνηση σε εισιτήρια, προωθώντας την «εξυγίανση» των αστικών συγκοινωνιών που απαιτούν οι ανάγκες του κεφαλαίου (περικοπές δρομολογίων, είσοδος ιδιωτών στον κλάδο κ.λπ.).

Σε σχετικό δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ, αναφέρεται: «Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ σήμερα (σ.σ. χτες) πραγματοποίησαν σε πολλούς σταθμούς του Μετρό, του ΗΣΑΠ και αφετηρίες λεωφορείων μαζική εξόρμηση. Ανέδειξαν την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, που, εκτός των άλλων μέτρων, επιβάλλει συνεχώς και νέα χαράτσια, όπως οι αυξήσεις - φωτιά στα εισιτήρια. Αύριο (σ.σ. σήμερα) Τετάρτη 26 Γενάρη πραγματοποιούμε αποκλεισμό των ακυρωτικών μηχανημάτων των εισιτηρίων τις πρωινές ώρες, που μετακινούνται οι εργαζόμενοι, 6-8 το πρωί. Οι αποκλεισμοί θα γίνουν στους εξής σταθμούς Μετρό: Σύνταγμα - Ομόνοια - Αττική - Αγ. Αντώνιος - Δάφνη και στους σταθμούς του ΗΣΑΠ: Πειραιάς - Καλλιθέα».

...και στο Σύνταγμα
...και στο Σύνταγμα
Να σημειωθεί ότι χτες στο σταθμό Αττικής του Μετρό, παράλληλα με την εξόρμηση, οι αγωνιστικές δυνάμεις προχώρησαν στο «σφράγισμα» των ακυρωτικών μηχανημάτων.

Επίσης, χτες το πρωί, μέλη της Γραμματείας Μενιδίου - Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση έξω από το σταθμό του Προαστιακού στα Ανω Λιόσια, τον οποίο χρησιμοποιούν καθημερινά εκατοντάδες εργαζόμενοι της ευρύτερης περιοχής για να πάνε και να επιστρέψουν από τις δουλειές τους. Με ανακοινώσεις και συζητήσεις με τους εργαζόμενους, τους κάλεσαν να δώσουν οργανωμένη απάντηση στα χαράτσια με τις ληστρικές αυξήσεις στα εισιτήρια για τους ίδιους και τα λαϊκά στρώματα.

Στη Θεσσαλονίκη

Κινητοποίηση ενάντια στις αυξήσεις των εισιτηρίων που επέβαλαν κυβέρνηση και ΟΑΣΘ πραγματοποιούν σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ. Θα καλούν τους επιβάτες να μην πληρώσουν εισιτήριο, απορρίπτοντας και αντιπαλεύοντας την πολιτική της κυβέρνησης και του ΟΑΣΘ, με ραντεβού στις 7 π.μ. στο τέρμα των λεωφορείων του ΟΑΣΘ στο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακοίνωση για τον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό(2013-12-05 00:00:00.0)
Κοινές δράσεις για το συλλαλητήριο(2012-08-31 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ(2012-07-24 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στα διόδια στο σταθμό Ιάσμου(2011-11-15 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα η συγκέντρωση ενάντια στο νέο χαράτσι(2010-11-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ