Τετάρτη 26 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
«Γραμμές» υποχώρησης και υποταγής

Συνεχίστηκαν και χτες οι συναντήσεις του υπουργείου Μεταφορών με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών στα σωματεία των αστικών συγκοινωνιών, οι οποίες συμμετέχουν στο «διάλογο» θέτοντας παραπλανητικές «κόκκινες γραμμές», με τις οποίες αντί να υπερασπίζονται, «νομιμοποιούν» την αφαίρεση εργατικών δικαιωμάτων και την πολιτική ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης των μεταφορών.

Χτες έγιναν συναντήσεις με την πλειοψηφία του σωματείου οδηγών στα λεωφορεία και του σωματείου εργαζομένων λειτουργίας Αττικό Μετρό. Μετά τις συναντήσεις έκαναν δηλώσεις περί «κόκκινων γραμμών» που ουσιαστικά αποδέχονται την περικοπή των μισθών, η οποία έχει ήδη γίνει και δεν λένε κουβέντα για την ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών και την απελευθέρωσή τους, τα νέα χαράτσια που βάζουν με την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων σε βάρος του συνόλου των εργατών και των λαϊκών στρωμάτων. Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να γίνει στάση εργασίας στα λεωφορεία (11 π.μ. - 4 μ.μ.) για την πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης.

  • Κανονικά θα γίνει, σήμερα κι αύριο, η 48ωρη απεργία των μηχανοδηγών στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό. Από τη μεριά της η Ομοσπονδία ανέστειλε μόνο για σήμερα την απεργία που είχε κηρύξει για τους υπόλοιπους εργαζόμενους σιδηροδρομικούς και θα συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών. Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσει συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ