Τετάρτη 26 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Οι αντιπαραθέσεις συνεχίζονται

ΤΙΡΑΝΑ.--

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στους πολιτικούς εκφραστές του συστήματος στη γειτονική Αλβανία μετά τις βίαιες συγκρούσεις σε συγκέντρωση της περασμένης Παρασκευής που είχε ως συνέπεια το θάνατο τριών διαδηλωτών και των τραυματισμό δεκάδων άλλων.

Ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, μιλώντας σε αξιωματούχους του υπουργείου Αμυνας καθώς και των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου τους συνεχάρη για την αποφασιστικότητα και το κύρος με το οποίο υπερασπίστηκαν τους κρατικούς θεσμούς, υποστήριξε ότι «το πραξικόπημα συνεχίζεται αλλά σε κάθε στάδιο της εξέλιξής του θα λάβει την απαραίτητη απάντηση όπως στις 21 Γενάρη».

Αμεση ήταν η αντίδραση του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος που κατηγόρησε τον Μπερίσα για εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στα πολιτικά του σχέδια. Ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Παντελί Μάικο, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όλους τους κρατικούς παράγοντες να αντιδράσουν απέναντι σ' αυτή τη «φάρσα», όπως τη χαρακτήρισε.

Τέλος, ο ηγέτης του «Σοσιαλιστικού Κόμματος» Εντι Ράμα απεύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να μεσολαβήσει στην πολιτική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, υποσχόμενος να διεξαχθούν νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ