Σάββατο 22 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ELITE»
Απέκρουσαν ξανά την εργοδοτική επιθετικότητα

Για δεύτερη φόρα, μέσα σε λίγες μέρες, οι εργαζόμενοι στην υποδηματοποιία «ELITE», μαζί με το ταξικό τους Συνδικάτο και την Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό - Δέρμα Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), έβαλαν φρένο στην εργοδοτική επιθετικότητα. Πριν μία βδομάδα, η εργοδοσία ανακοίνωσε στους εργαζόμενους πως θα προχωρήσει στην εφαρμογή της εκ περιτροπής τριήμερης εργασίας. Τότε, οι εργαζόμενοι μαζί με το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία ανάγκασαν την εργοδοσία να πάρει πίσω τις θέσεις της και να δεχθεί την κλαδική σύμβαση των υποδηματοποιών.

Ωστόσο, πριν περάσει μία βδομάδα, η εργοδοσία επανήλθε προχτές με νέα πρόταση για εκ περιτροπής εργασία, αυτή τη φορά τετραήμερη. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν άμεσα σε νέα γενική συνέλευση, όπου και επανέλαβαν την απόφασή τους να μη δεχθούν καμιά εκ περιτροπής εργασία, καμιά εφαρμογή του αντεργατικού νομοθετικού οπλοστασίου της κυβέρνησης. Αποφάσισαν, επιπλέον, πως θα προχωρήσουν άμεσα σε επίσχεση εργασίας, αλλά και σε δυναμικότερες μορφές κινητοποιήσεων αν απαιτηθεί. Η εργοδοσία, για μια ακόμη φορά, έκανε πίσω από τις αντεργατικές της μεθοδεύσεις, απέναντι στην ενότητα και την αποφασιστικότητα που επέδειξαν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, μαζί με την εργοστασιακή τους επιτροπή και τα ταξικά σωματεία.

Ετσι, χτες το πρωί, υπήρξε συμφωνία, μεταξύ της «ELITE ΑΕΒΕ», της ΟΕΚΙΔΕ και της Εργοστασιακής Επιτροπής, όπου προβλέπεται: «Δεν εφαρμόζεται η εκ περιτροπής εργασία και ό,τι άλλο προβλέπεται από το νόμο 3846/2010. Εφαρμόζεται η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, άρθρο 3, μέχρι 28/2/2011. Στις 25 Φεβρουαρίου επανερχόμαστε σε νέα συνάντηση και συζήτηση για τις εξελίξεις στην πορεία της επιχείρησης, με στόχο την εφαρμογή της πλήρους απασχόλησης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ