Κυριακή 16 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΗ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ - ΑΝΥΠΑΚΟΗ στην αντιλαϊκή πολιτική

Αγωνιστική απάντηση στην ακρίβεια που φουντώνει

  • Το νέο άγριο κύμα υπέρογκων αυξήσεων στα τρόφιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, στους λογαριασμούς του ρεύματος και του νερού, στα καύσιμα κ.α., που εξελίσσεται απ' την αρχή του 2011, φέρνει απόγνωση στις εργατικές λαϊκές οικογένειες. Την ίδια στιγμή δοκιμάζονται σκληρά από την ξέφρενη αύξηση της ανεργίας, τη γενίκευση της ελαστικής - προσωρινής εργασίας, το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις δραστικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη συνεχή εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Εκπαίδευσης.
  • Η ληστεία του λαϊκού εισοδήματος μέσω της ακρίβειας αποτελεί οργανικό στοιχείο της αντεργατικής - αντιλαϊκής στρατηγικής που υλοποιεί η κυβέρνηση, έχοντας την ουσιαστική συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. Είναι ανάγκη ζωτικής σημασίας η εργατική λαϊκή απάντηση να αντιστοιχηθεί με την οξύτητα και το βάθος της επίθεσης.
  • Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες να συμβάλουν με τη συμμετοχή τους στο φούντωμα των νέων κοινών μεγάλων αγώνων στους οποίους πρωτοστατούν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ.
  • Μονόδρομος για να μην πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της κρίσης και τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης είναι η πάλη για δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι αυτές των μονοπωλίων. Με λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ