Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ανακάλυψαν «κοινό συμφέρον» λαού - βιομηχάνων!

Οι κυβερνώντες κλιμακώνουν την κοροϊδία για μειώσεις των τιμών ...μετά τις γιορτές

«Κοινό συμφέρον» και «σύμπτωση συμφερόντων» μεταξύ εργαζομένων και βιομηχάνων - μεγαλεμπόρων ανακάλυψε εν μέσω της γενικευμένης επίθεσης του κεφαλαίου σε βάρος ολόκληρου του λαού ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, συντηρώντας την κυβερνητική πρόκληση και τον εμπαιγμό σε βάρος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Οι δηλώσεις Χρυσοχοΐδη έγιναν στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, στον οποίο παρουσίασε τις διαφημιστικές προσφορές που κατά κανόνα κάνουν οι επιχειρήσεις μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων ως κοινωνική προσφορά των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων.

Υιοθετώντας και προπαγανδίζοντας ως κυβερνητική επιτυχία και επίδειξη «αλληλεγγύης» του μεγάλου κεφαλαίου προς τους εργαζόμενους τα επιχειρηματικά «πακέτα προσφορών» και την αναγκαστική προσαρμογή των τιμών στα δεδομένα της αγοράς και των συνθηκών που διαμορφώνει η δραματική μείωση των λαϊκών εισοδημάτων προκειμένου να διασφαλίσουν τους τζίρους τους, ο υπουργός έκανε λόγο για ...αμοιβαίο κέρδος.

Διαστρεβλώνοντας προκλητικά την ίδια την πραγματικότητα για λογαριασμό της κυβέρνησης, ο Μ. Χρυσοχοΐδης βρήκε «κοινό συμφέρον» ανάμεσα στους εργαζόμενους και στο κεφάλαιο: «Επέλεξα ένα δρόμο συνεννόησης με τις επιχειρήσεις, γιατί πιστεύω ότι σ' αυτή την εποχή πρέπει να βρούμε το κοινό συμφέρον σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Και υπάρχει κοινό συμφέρον. Δηλαδή, αντί να τα βάζει η μία ομάδα με την άλλη, πρέπει να βρούμε τρόπους κοινωνικής ειρήνης και κοινωνικής συμβίωσης», κόμπασε για την κυβερνητική ...επιτυχία προτρέποντας τους εργαζόμενους να αναζητήσουν ...το ανύπαρκτο! Το «κοινό τους συμφέρον» με τον ταξικό τους εχθρό, με τους εκμεταλλευτές τους. Κι αυτό, σε μια περίοδο που παρά την οξύτατη οικονομική κρίση του συστήματος, οι τιμές των μονοπωλιακών - πολυεθνικών επιχειρήσεων εξακολουθούν να καλπάζουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

«Οι μεν εταιρείες θέλουν να κρατήσουν τους τζίρους τους, άρα να αυξήσουν την κατανάλωσή τους και φτηναίνουν τα προϊόντα τους, οι δε καταναλωτές εξυπηρετούνται με το να αγοράζουν φτηνότερα προϊόντα ίδιας ποιότητας, ίδιας αξίας με φτηνότερο τρόπο», είπε, αποσιωπώντας ότι στην πραγματικότητα οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι επιχειρηματίες και περιφρονώντας το γεγονός ότι το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι είναι το γεγονός ότι εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής, της πολιτικής στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου, δεν έχουν εισόδημα για να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες. Η κοροϊδία βέβαια της κυβέρνησης γύρω από την περιβόητη συμφωνία Χρυσοχοΐδη - επιχειρηματιών, φαίνεται και από το γεγονός ότι το ...«κέρδος» για τα λαϊκά στρώματα, από το επιλεκτικό «καλάθι αγορών» που θα πωλείται μετά τις γιορτές με ...μειωμένες τιμές, είναι όλο κι όλο της τάξης των μερικών ευρώ τη βδομάδα.

Κατά τα άλλα στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Κ. Παπούλια ο Μ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι μέχρι αύριο Τετάρτη θα κατατεθεί ο νέος επενδυτικός νόμος, διαφημίζοντας τις «πολύ μεγάλες φοροαπαλλαγές, αποσβέσεις, κίνητρα» που περιλαμβάνει για το μεγάλο κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ