Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Οι αποψινές επιλογές

Οι Νταϊάν Κίτον και Μέριλ Στριπ σε μια σκηνή απ' την ταινία «Σταγόνες αγάπης»
Οι Νταϊάν Κίτον και Μέριλ Στριπ σε μια σκηνή απ' την ταινία «Σταγόνες αγάπης»
Από τις αποψινές τηλεοπτικές προβολές ξεχωρίζουν δύο ταινίες, η μία του Ζυλ Ντασσέν και η άλλη του Τζέρι Ζακς.

Το κανάλι της Βουλής στις 22.10 θα μεταδώσει την ταινία του Ζυλ Ντασσέν η «Φαίδρα», παραγωγής 1962. Πρόκειται για μια κινηματογραφική, φιλόδοξη αλλά κάπως υπερβολική, μεταφορά της τραγωδίας «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη στην Αθήνα της δεκαετίας του '60. Ο πατέρας του Αλέξη, πάμπλουτος εφοπλιστής, παντρεύεται την πολύ νεότερή του Φαίδρα. Οταν συναντά την καινούρια του μητριά, ξεκινά ένας κεραυνοβόλος έρωτας. Με τους Μελίνα Μερκούρη, Αντονι Πέρκινς και Ραλφ Βαλόνε.

Από το MEGA θα προβληθεί στις 24.00 το κοινωνικό δράμα με τίτλο «Σταγόνες αγάπης». Πριν από δεκαεφτά χρόνια, η Λι, θέλοντας μανιωδώς να ανεξαρτητοποιηθεί, έφυγε από το σπίτι, αφήνοντας πίσω την καλοκάγαθη αδερφή της Μπέσι, για να φροντίζει τον πατέρα τους, Μάρβιν. Τώρα η Λι επιστρέφει μαζί με τον έφηβο γιο της Χανκ, προκαλώντας τρομερή αναστάτωση και φέρνοντας τα πάνω κάτω στη ζωή όλης της οικογένειας.

Ενα εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιών σε μια δραματική ταινία που αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι που γνωρίζουμε λιγότερο είναι ίσως αυτοί που χρειαζόμαστε περισσότερο. Για το ρόλο της Μπέσι η Ντάιαν Κίτον ήταν υποψήφια για Οσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου, ενώ η Μέριλ Στριπ (Λι) κέρδισε την υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α΄ Γυναικείου Ρόλου. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δίνει μια εκπληκτική ερμηνεία ως ο επαναστάτης γιος μιας ξεχωριστής οικογένειας. Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ντάιαν Κίτον, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Χιουμ Κρόνιν.

Επίσης, θα προβληθούν και τα ντοκιμαντέρ: Από την ΕΤ-3 στις 19.30 η σειρά ντοκιμαντέρ «Πολιτισμοί σε κίνδυνο». Ο τίτλος του επεισοδίου είναι «Ο χορός των Voladores». Στην καρδιά του Μεξικού ένα έθιμο μετράει 1.500 χρόνια ζωής. Είναι ο χορός των Voladores. Μια ιεροτελεστία στην οποία δημιουργείται ένας δεσμός ανάμεσα στον άνθρωπο και τον ήλιο. Δεμένοι με σκοινιά, με τα κεφάλια τους προς τα κάτω, τέσσερις άνδρες πηδούν στο κενό από ύψος 100 ποδών και διαγράφουν 13 πλήρεις κύκλους πριν πατήσουν και πάλι στο έδαφος. Παρακολουθούμε την ιστορία ενός γιου που ανυπομονεί να πετάξει κι ενός πατέρα που αναρωτιέται αν ήρθε η ώρα να σταματήσει να ρισκάρει τη ζωή του.

Στις 20.30 πάλι από την ΕΤ-3 ακολουθεί το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ταξίδια στην άκρη του κόσμου». Σε αυτό το επεισόδιο θα ταξιδέψουμε στο «Μάλι». Μια γη γεμάτη άμμο, αλάτι και νομάδες. Σε αυτόν τον τόπο όπου ρέει ο Νίγηρας, έζησαν μερικές από τις μοναδικές φυλές της Αφρικής και βρέθηκαν αρχιτεκτονικά θαύματα. Στην εκπομπή ο παρουσιαστής ακολουθεί το δρόμο του ποταμού με προορισμό τα κρυμμένα χωριά των Ντόγκον, φτάνει στο κέντρο της ερήμου με τους νομαδικούς Τουαρέγκ και καταλήγει στο Τιμπουκτού, όπου συναντά ένα καραβάνι με καμήλες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανεμοδαρμένες ...αγάπες(2011-04-22 00:00:00.0)
Σταγόνες πάθους(2007-09-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ