Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Σταγόνες πάθους

Η Μέριλ Στριπ και η Ντάιαν Κίτον στην ταινία «Σταγόνες αγάπης»
Η Μέριλ Στριπ και η Ντάιαν Κίτον στην ταινία «Σταγόνες αγάπης»

Το κοινωνικό δράμα με τίτλο «Σταγόνες αγάπης», σε σκηνοθεσία Τζέρι Ζακς, θα μεταδώσει απόψε στις 23.00 η ΝΕΤ.

Πριν από δεκαεφτά χρόνια, η Λι θέλοντας μανιωδώς να ανεξαρτητοποιηθεί έφυγε από το σπίτι, αφήνοντας πίσω την καλοκάγαθη αδερφή της, Μπέσι, για να φροντίζει τον πατέρα τους Μάρβιν. Τώρα η Λι επιστρέφει μαζί με τον έφηβο γιο της Χανκ, προκαλώντας τρομερή αναστάτωση και φέρνοντας τα πάνω - κάτω στη ζωή όλης της οικογένειας... Ενα εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιών σε μια θαυμάσια δραματική ταινία, που αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι που γνωρίζουμε λιγότερο είναι ίσως αυτοί που χρειαζόμαστε περισσότερο. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δίνει μια εκπληκτική ερμηνεία ως ο επαναστάτης γιος μιας ξεχωριστής οικογένειας. Για το ρόλο της Μπέσι, η Ντάιαν Κίτον ήταν υποψήφια για Οσκαρ Α` Γυναικείου Ρόλου, ενώ η Μέριλ Στριπ (Λι) κέρδισε την υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α` Γυναικείου Ρόλου. Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ντάιαν Κίτον, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Χιουμ Κρόνιν.

«Σταυρωμένοι εραστές». Ιαπωνική ταινία, σε σκηνοθεσία Κέντζι Μιζογκούτσι. Στο Κιότο του 17ου αιώνα, η γυναίκα ενός πλούσιου εμπόρου χαρτιού κατηγορείται άδικα για μοιχεία. Δραπετεύουν, μαζί με τον υποτιθέμενο εραστή της, με τον οποίο τελικά συνδέεται, κυνηγημένοι και από τον έμπορο που θέλει να αποκαταστήσει την τιμή του και να αποφύγει το δημόσιο εξευτελισμό. Το τέλος των δύο εραστών θα είναι τραγικό: Θα σταυρωθούν δημόσια, αφού αυτή είναι η τιμωρία που επιβάλλεται στους μοιχούς... Ο Μιζογκούτσι διασκευάζει ένα έργο του Ιάπωνα «Σαίξπηρ», του Μονζαεμόν Τσικαμάτσου. Ο σκηνοθέτης μέσα στο νοσηρό μικρόκοσμο που παρουσιάζει, ο άδολος έρωτας των δύο ηρώων μοιάζει με ιεροσυλία που χλευάζει τη λογική. Ο έρωτας, όμως, θα θριαμβεύσει κόντρα σε κάθε εμπόδιο. Παίζουν: Καζούο Χασεγκάουα, Κιόκο Καγκάουα, Εϊτάρο Σίντο, Σακάε Οζάουα, Γιόκο Μιναμίντα, Χαρούο Τανάκα, Τσιέκο Μαμιαούα, Ιτσίρο Σουγκάι(«ΒΟΥΛΗ», 22.00).

«Ο ροζ πάνθηρας». Κωμωδία αμερικανικής /αγγλικής παραγωγής 1963, σε σκηνοθεσία Μπλέικ Εντουαρντς. Ο ευγενής κλέφτης κοσμημάτων σερ Τσαρλς Λίτον, γνωστός και ως Φαντομάς, αναζητά μανιωδώς τον Ροζ Πάνθηρα, ένα διαμάντι ανεκτίμητης αξίας που βρίσκεται στα χέρια της πριγκίπισσας Ντάλα. Ο επιθεωρητής Ζακ Κλουζό, ο οποίος έχει ανάγει την αδεξιότητα σε μορφή τέχνης, καταδιώκει τον Φαντομά επί 15 χρόνια, καθώς και τη θηλυκή συνεργό του - χωρίς να υποψιάζεται βεβαίως ότι αυτή που ψάχνει είναι η ίδια του η γυναίκα, που προτιμά την αγκαλιά του τολμηρού ληστή... Παίζουν: Πίτερ Σέλερς, Ντέιβιντ Λίτον, Ρόμπερτ Βάγκνερ, Κόλιν Γκόρντον(«Alpha», 01.45).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ