Τρίτη 16 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις

Στιγμιότυπο από πρόσφατη κινητοποίηση συμπαράστασης του αναπηρικού κινήματος και των μαζικών φορέων της Καλλιθέας στον αγώνα των μαθητών του ΚΕΑΤ
Στιγμιότυπο από πρόσφατη κινητοποίηση συμπαράστασης του αναπηρικού κινήματος και των μαζικών φορέων της Καλλιθέας στον αγώνα των μαθητών του ΚΕΑΤ
Τις διώξεις σε βάρος των μαθητών του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και των γονιών και κηδεμόνων τους, που καλούνται στα αστυνομικά τμήματα για τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στη διάλυση της σχολής και για το δικαίωμά τους στη μόρφωση, καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), η γραμματεία της οποίας συνεδρίασε χτες.

«Η όλη ιστορία μάς γυρίζει σε άλλες εποχές. Επιβεβαιώνει το δίκιο του αγώνα των μαθητών του ΚΕΑΤ, αλλά και ότι επιστρατεύεται η καταστολή για να μπορέσουν να περάσουν τη διάλυση και των ελάχιστων εναπομεινασών δομών Πρόνοιας και ειδικής αγωγής, τη διάλυση του ΚΕΑΤ», υπογραμμίζει η γραμματεία της ΣΕΑΑΝ. Υπενθυμίζει ότι ενδεικτικό των σχεδιασμών και της κατάστασης που επικρατεί στο ΚΕΑΤ είναι ότι παραμένει δεσμευμένο από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου στο οποίο στεγαζόταν, το τυπογραφείο του ΚΕΑΤ, το μοναδικό στη χώρα που τυπώνει βιβλία στη γραφή "Braille" και φωνητικά βοηθήματα για μαθητές και φοιτητές. Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου προχώρησε στην κατάσχεση των μηχανημάτων γιατί δεν είχε πληρωθεί ενοίκια δύο χρόνων. Στο ίδιο πνεύμα εδώ και χρόνια δεν έχει ανακαινιστεί το παλιό κτίριο του ΚΕΑΤ και οι μαθητές αναγκάζονται να στοιβάζονται για να κάνουν μάθημα, ενώ οι διοικήσεις βγάζουν στο σφυρί την ακίνητη περιουσία του ΚΕΑΤ για να καλύψουν τα λειτουργικά του έξοδα. Η ΣΕΑΑΝ απαιτεί να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις και ξεκαθαρίζει ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει.

Παράλληλα, η ΣΕΑΑΝ απευθύνει κάλεσμα προς τους φορείς του αναπηρικού κινήματος, τους εργαζόμενους στην Πρόνοια και Ειδική Αγωγή, να κλιμακώσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των σπουδαστών και εργαζομένων του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΕΚ ΑμΕΑ) Γαλατσίου που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις απαιτώντας να ανοίξει άμεσα η Σχολή τους που παραμένει κλειστή.

Στα πλαίσια αυτά η ΣΕΑΑΝ καλεί σε πλατιά σύσκεψη στο ΚΕΚ ΑμΕΑ την Τετάρτη 24 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι.

Η ΣΕΑΑΝ προγραμματίζει παρεμβάσεις σε ειδικά σχολεία, ιδρύματα Πρόνοιας και αποκατάστασης, οργανώνοντας τον αγωνιστικό γιορτασμό της 3ης Δεκέμβρη, Παγκόσμιας Μέρας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, που θα κλιμακωθεί με μεγάλη παναναπηρική κινητοποίηση του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος την Παρασκευή 3 Δεκέμβρη στις 9.30 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να γίνει η αυριανή, μέρα αγώνα(2010-12-02 00:00:00.0)
«Ακρωτηριάζουν» τα δικαιώματα των αναπήρων(2010-10-14 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για το ΚΕΚ ΑμΕΑ Γαλατσίου(2010-10-12 00:00:00.0)
Αγωνιστική δράση για την άμεση λειτουργία του(2010-10-07 00:00:00.0)
Σύσκεψη φορέων για την ειδική αγωγή(2009-04-16 00:00:00.0)
Ενταση και κλιμάκωση του αγώνα(2008-11-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ