Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Με παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων αναδείχθηκε η ανάγκη να πρωτοστατήσουν οι εργαζόμενοι του κλάδου στην πάλη για Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν

Μόνο με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία θα προστατευθούν οι ανάγκες εργαζομένων και ασθενών (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση στο Νοσοκομείο«Ευαγγελισμός»)
Μόνο με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία θα προστατευθούν οι ανάγκες εργαζομένων και ασθενών (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση στο Νοσοκομείο«Ευαγγελισμός»)
Επίσχεση εργασίας, αποκλεισμό των ταμείων του νοσοκομείου και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του «Αγία Ολγα» διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών, νυχτερινών, εξαιρέσιμων, που τους οφείλονται απ' τον Ιούλη.

Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας απ' την προηγούμενη Τετάρτη. Η πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομένων, που πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ, ενώ τα προβλήματα του νοσοκομείου είναι εκρηκτικά (ελλείψεις προσωπικού κ.ά.), επιχείρησε να περιορίσει την κινητοποίηση στην καταβολή δεδουλευμένων. Στην προχτεσινή τους Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι πίεσαν για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Μετά από πρόταση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (που στηρίζει το ΠΑΜΕ) του νοσοκομείου, η οποία υπερψηφίστηκε, αναδείχθηκε η σημασία διεύρυνσης των αιτημάτων αλλά και των μορφών πάλης στην κατεύθυνση αγωνιστικού συντονισμού των εργαζομένων του κλάδου με το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων που βιώνουν καθημερινά τις εφιαλτικές συνέπειες της πολιτικής που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα και γι' αυτό χτυπά την εργασία με πλήρη δικαιώματα. Στο πλαίσιο αυτό, χτες η κινητοποίηση πήρε και τη μορφή αποκλεισμού των ταμείων του νοσοκομείου. Ετσι οι ασθενείς που προσέρχονταν χτες στα επείγοντα και τακτικά ιατρεία δεν πλήρωναν το 3ευρω χαράτσι και για τις εξετάσεις που έκαναν.

Οι εργαζόμενοι χτες πραγματοποίησαν και παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητή, Κωνσταντίνο Λίτσα. Αντί ουσιαστικών απαντήσεων ο διοικητής είπε ότι φταίνε οι προηγούμενοι διοικητές που δαπάνησαν παραπάνω ποσά για υπερωρίες με αποτέλεσμα να μην έχει αυτός τώρα να πληρώσει. Ακόμα, ότι κάνει προσπάθειες να πληρωθούν άμεσα ο Ιούλης και ο Αύγουστος. Επίσης, είπε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός καλύπτει μόνο το 7% των λειτουργικών εξόδων του νοσοκομείου και τα υπόλοιπα πρέπει να τα βρει το νοσοκομείο από ίδια έσοδα. Απέφυγε ν' απαντήσει για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού σε όλα τα τμήματα (π.χ. στην παθολογική και χειρουργική κλινική τη νύχτα για τη φροντίδα 33 ασθενών υπάρχουν μόλις μία ή δύο νοσηλεύτριες). Μάλιστα, προσπάθησε να δημιουργήσει αντιθέσεις στους εργαζόμενους λέγοντας ότι κάποιοι έπαιρναν παραπάνω υπερωρίες απ' όσες έπρεπε και κάποιοι λιγότερες κλπ. Σε ανάλογο μοτίβο κινήθηκε ο εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ του νοσοκομείου, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Γιάννης Λαζαρίδης, ο οποίος - θέλοντας να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση και κάνοντας ότι δε βλέπει τις περικοπές - είπε ότι για το πρόβλημα είναι υπεύθυνες οι προηγούμενες διοικήσεις και οι υπηρεσίες του νοσοκομείου που δεν πήραν τα ανάλογα μέτρα.

Αμέσως μετά, σε Γενική τους Συνέλευση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας και των πολύμορφων κινητοποιήσεων μέχρι να καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

Αναγκαία η διεύρυνση των αιτημάτων

Τη συμπαράστασή τους στην κινητοποίηση και τη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο εξέφρασαν ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, Χάρης Χουρδάκης, και ο δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Παναγιώτης Τσουκαλάς. Μιλώντας στη χτεσινή Γενική Συνέλευση, κάλεσαν τους εργαζόμενους σε αγωνιστικό ξεσηκωμό μπροστά στα νέα χειρότερα μέτρα που έρχονται και στην Υγεία. Να παλέψουν μαζί με τους ασθενείς, διευρύνοντας τα αιτήματά τους, ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, για να μην πληρώνουν οι ασθενείς και ανασφάλιστοι στα δημόσια νοσοκομεία, για πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους, μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρωστούν εφημερίες, νυχτερινά και ρεπό(2015-04-05 00:00:00.0)
Απεργούν αύριο οι γιατροί(2013-03-27 00:00:00.0)
Επίσχεση εργασίας από χτες και συγκέντρωση αύριο(2012-01-11 00:00:00.0)
Εκαναν νέα αγωνιστική κινητοποίηση(2010-06-02 00:00:00.0)
Λεφτά για κάμερες υπάρχουν...(2004-06-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ