Τετάρτη 2 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»
Εκαναν νέα αγωνιστική κινητοποίηση

Εκαναν πορεία μέσα σε χειροκροτήματα ασθενών που τους παρακολουθούσαν απ' τα μπαλκόνια. Ο διοικητής ανακοίνωσε την εισβολή εργολάβων και στο τμήμα σίτισης

Θερμή ανταπόκριση συνάντησε η χτεσινή κινητοποίηση
Θερμή ανταπόκριση συνάντησε η χτεσινή κινητοποίηση
Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών και εφημεριών χωρίς καμιά περικοπή, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και τα χαράτσια που πληρώνουν οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία, απαίτησαν οι εργαζόμενοι και γιατροί του «Ευαγγελισμού» με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Επείγοντα και τον διοικητή.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων (ΣΕΝΕ) Ηλίας Σιώρας επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι δε θα δεχτούν την απλήρωτη εργασία, την οποία μεθόδευσε και η περικοπή του κονδυλίου για τις δεδουλευμένες υπερωρίες του προσωπικού τον περασμένο Γενάρη. Υπογράμμισε ότι οι κενές θέσεις προσωπικού στο νοσοκομείο έχουν φτάσει τις 1.420. Απ' το Σεπτέμβρη του 2009 έχουν φύγει 70 - 80 εργαζόμενοι και έχουν γίνει ελάχιστες προσλήψεις κυρίως με ελαστικές μορφές εργασίας. Η εντατικοποίηση της δουλειάς είναι εξοντωτική - χαρακτηριστικό είναι ότι στους εργαζόμενους οφείλονται 16.000 ρεπό. Κάλεσε σε αγώνα για να σταματήσουν οι πληρωμές των ασθενών στα νοσοκομεία. Ακολούθησε πορεία στο νοσοκομείο με τους ασθενείς και συγγενείς να έχουν βγει στα μπαλκόνια και να χειροκροτούν.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή Μιχάλη Θεοδώρου ο οποίος είπε ότι καθυστερούν οι προσλήψεις μέσω του ΑΣΕΠ και γι' αυτό θα προσληφθούν κυρίως επικουρικοί νοσηλευτές και τραυματιοφορείς για το νοσοκομείο. Ακόμα, προέκυψε η παραπέρα παράδοση στους ιδιώτες και της σίτισης του νοσοκομείου (όπως έχει ήδη γίνει με την καθαριότητα και την ασφάλεια του κτιρίου), αφού ως απάντηση για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στα μαγειρεία ανέφερε ότι θα προσληφθούν και άλλοι μάγειροι και τραπεζοκόμες μέσω εργολαβικής εταιρείας. Είπε επίσης ότι οι υπερωρίες του Φλεβάρη θα πληρωθούν μέχρι την Παρασκευή και του Μάρτη σε 15 μέρες, χωρίς περικοπές, και ότι στις υπερωρίες του Απρίλη θα ενσωματωθούν και τα κονδύλια που περικόπηκαν από τις εφημερίες του Γενάρη. Επίσης ότι θα πληρωθούν όλες οι εφημερίες του Μάρτη σύντομα.

  • Τέσσερις μήνες (Γενάρη - Απρίλη) έχουν να πληρωθούν τις δεδουλευμένες υπερωρίες, εξαιρέσιμα και νυχτερινά και οι εργαζόμενοι του Σισμανόγλειου. Αντιδρώντας οι εργαζόμενοι ξεκινούν καθημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο και επίσχεση εργασίας από μεθαύριο Παρασκευή 4 Ιούνη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ