Σάββατο 30 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Παράνομη» η μόνιμη δουλειά...

Για πολλοστή φορά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού - Τουρισμού εκφράζει την εχθρότητά της προς τους αγωνιζόμενους εργαζομένους στην πολιτιστική κληρονομιά. Για άλλη μια φορά εμφανίζεται κυνική απέναντι στο στοιχειώδες δικαίωμα στη μόνιμη δουλειά και με ανακοίνωσή της «καταδικάζει την πρωτοφανή κίνηση ολιγάριθμων συμβασιούχων να ανέβουν στα Προπύλαια και να αναρτήσουν πανό, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του μνημείου και δείχνοντας παντελή έλλειψη σεβασμού στην ιστορία και τους συμβολισμούς του, αλλά και στις προσπάθειες και τους κόπους των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια», προσθέτοντας ότι «το ΥΠΠΟΤ ζήτησε άμεσα την παρέμβαση εισαγγελέα» (σ.σ. αλίμονο...).

Αυτά τα λέει μια πολιτική ηγεσία που επί των ημερών της η Ακρόπολη «είδε» αυτό που δεν είχε ξαναδεί: ΜΑΤ να εισβάλουν μέσα στον αρχαιολογικό χώρο και να ξυλοκοπούν με τη γνωστή τους αγριότητα!

Οι συμβασιούχοι, γέννημα της αντιλαϊκής πολιτικής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (εκατοντάδες από τους οποίους πετιούνται στο δρόμο από τη Δευτέρα αφού λήγουν οι συμβάσεις τους), ανάρτησαν πανό στα Προπύλαια της Ακρόπολης ανήμερα της επετείου της εθνικής γιορτής, απαιτώντας «Οχι στις απολύσεις».

Τη διεκδίκηση αυτού του μείζονος ανθρώπινου δικαιώματος, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ-Τ τη χαρακτηρίζει ως «προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και άσκησης πιέσεων που γίνεται μέσα από την εκμετάλλευση των μνημείων μας και την αμαύρωση της εικόνας της χώρας διεθνώς (...)»! Είχε ήδη ξεκαθαρίσει ότι η μονιμοποίηση ...«αντιβαίνει την ισχύουσα νομοθεσία»...

Οφείλουμε πάντως να «ομολογήσουμε» ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ-Τ και η κυβέρνηση δεν είναι μόνες τους: Εχουν... το ΛΑ.Ο.Σ. φίλο και σύμμαχο. Ο οποίος, με το γνωστό φασίζοντα «κουτσαβακισμό» του, χύνει όλο του το δηλητήριο: «Ο ρόλος κάποιων ακραίων στοιχείων δεν ελέγχεται πλέον ως ενοχλητικός, αλλά ως προδοτικός στην προσπάθεια της Ελλάδας να φτιάξει την εικόνα της στο εξωτερικό», ανακοίνωσε για το πανό στα Προπύλαια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ