Τρίτη 12 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ
Μοίρασαν ρόλους για να μη γίνει απεργία

Μοίρασαν ρόλους, χτες στην ολομέλεια προέδρων διδασκαλικών συλλόγων, η ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΕ για να «καταφέρουν» να μη βγει απόφαση για απεργία. Η ΠΑΣΚ πρότεινε 24ωρη απεργία στις 25 Οκτώβρη, «ξεχνώντας» την κοινή πρόταση ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ για 48ωρη απεργία το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτώβρη (που είχε γίνει σε συνεδρίαση του ΔΣ στις 15 Σεπτέμβρη, με ένα πλαίσιο που άφηνε απ' έξω όλη την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής). Η ΔΑΚΕ «επέμεινε» στην αρχική πρόταση κι έτσι δημιουργήθηκε «κόντρα» και δεν πάρθηκε καμία απόφαση, ούτε ...για τα μάτια του κόσμου.

Μάλιστα, η πρόταση της ΠΑΣΚ μπήκε σε μια εβδομάδα ...αργιών, που είναι ό,τι χρειάζεται για «απόδραση», ενώ το πλαίσιο, τα «αιτήματα» ξεπέρασαν κάθε όριο συντεχνιακής λογικής. Ο λόγος που η ΠΑΣΚ «ήθελε» απεργία ήταν μόνο το μισθολόγιο των δασκάλων. Επίσης, δεν ξέχασε να σημειώσει ότι τα συνδικάτα πρέπει να διαχειρίζονται κονδύλια του ΕΣΠΑ, προφανώς για να στηρίξει, με «επιστημονικό τρόπο» μέσω της ΙΠΕΜ - ΔΟΕ, τις αναδιαρθρώσεις και τα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο» σχολείο. Οι «Παρεμβάσεις», απ' την πλευρά τους, έμειναν σε περιγραφή της κατάστασης, ενώ μόνο που δε δάκρυσαν για τη ...χαμένη ευκαιρία των δασκάλων να συμμετάσχουν στη μέρα «δράσης», που είχε κηρύξει η εργοδοτική Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ).

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρότειναν απεργία εκπαιδευτικών στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στις 24 Νοέμβρη, τονίζοντας την ανάγκη συνολικής ρήξης με την πολιτική που ασκείται. Επίσης, σημείωσαν ότι η πρώτη κλιμάκωση του αγώνα πρέπει να είναι η πολιτικοποίησή του και κάλεσαν τους δασκάλους να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ