Τρίτη 12 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Οι μαθητές δε σκύβουν το κεφάλι, παλεύουν για μόρφωση και κοινωνία άλλη»!

Προκήρυξη της ΚΝΕ για τις ποικιλόμορφες προσπάθειες τρομοκράτησης των μαθητών

Κόντρα στις πολύμορφες προσπάθειες τρομοκράτησης των μαθητών, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας εξορμά στα σχολεία με προκήρυξή της, που αποκαλύπτει τους στόχους αυτής της επίθεσης και καλεί τους μαθητές συντονισμένα και περιφρουρημένα να βαδίσουν το δρόμο του αγώνα.

Η προκήρυξη της ΚΝΕ έχει ως εξής:

«Από την αρχή της χρονιάς οι μαθητές δεν έσκυψαν το κεφάλι μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία τους, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους στα σπίτια τους. Εδειξαν περίτρανα ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για την Παιδεία που πρέπει να τους παρέχει το κράτος δωρεάν.

Εκατοντάδες μαθητές από ΕΠΑΛ και Ενιαία Λύκεια και Γυμνάσια σε όλη τη χώρα ήδη προχώρησαν σε συνελεύσεις των σχολείων τους, με κάθε τρόπο συζήτησαν τα προβλήματά τους, υιοθέτησαν τους στόχους πάλης του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων και οργάνωσαν πολύμορφες κινητοποιήσεις, τοπικά συλλαλητήρια, εξορμήσεις, αποχές. Τα συλλαλητήρια στις 7 Οκτώβρη, μαζί με το ΠΑΜΕ και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών έδωσαν το στίγμα!

Φοβούνται τον αγώνα των μαθητών!

Με το ξεκίνημα των μαθητικών κινητοποιήσεων η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιστρατεύει όλο το μηχανισμό της ώστε η αγανάκτηση των μαθητών να μην εκφραστεί, να μη συμπορευτεί με τους εργαζόμενους. Ολες αυτές τις μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών περιστατικών. Συλλήψεις έξω από σχολεία, διορισμένοι διευθυντές - τραμπούκοι του υπουργείου και εισαγγελείς μαθητοδικείων να απειλούν μαθητές μαζί με την Ααστυνομία, ομάδες κουκουλοφόρων σε εντεταλμένη υπηρεσία να προκαλούν υλικές καταστροφές σε μια σειρά σχολείων, να παλεύουν να εκφυλίσουν τον αγώνα των μαθητών, να τον συκοφαντήσουν. Εφτασαν στο σημείο να αξιοποιήσουν το όνομα και το κύρος του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων για να στέλνουν προβοκατόρικα μηνύματα μέσω internet και κινητών τηλεφώνων παίζοντας τα παιχνίδια του υπουργείου.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης και αποπροσανατολισμού των μαθητών. Μοναδικό τους στόχο έχουν οι μαθητές, οι φοιτητές και οι γονείς μας, οι εργαζόμενοι να σκύψουν το κεφάλι και αδιαμαρτύρητα να δεχτούν να πληρώσουν την κρίση της πλουτοκρατίας. Θέλουν να χάνουμε εμείς και να κερδίζουν συνέχεια, όλο και περισσότερα, μια χούφτα καπιταλιστών. Θέλουν να απογοητευθούν οι μαθητές, να καθίσουν στο σπίτι τους και να μην ξανακατέβουν στο δρόμο. Να εκτονώνονται με sms και facebook.

Αυτό που τους ενοχλεί είναι η οργανωμένη, συντονισμένη πάλη που βάζει στο στόχαστρο την πολιτική της ΕΕ, αρνείται τον ευρωμονόδρομο και τα κόμματα που τον στηρίζουν. Η πάλη ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ παλιότερα, αλλά και αυτών που τους στηρίζουν, είναι αγκάθι στην προσπάθεια ισοπέδωσης των κατακτήσεων του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Αποφασιστική απάντηση σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης των ταξικών αγώνων είναι ο συντονισμός, η μεγαλύτερη οργάνωση και συγκρότηση του μαθητικού κινήματος με συγκεκριμένο προσανατολισμό που στήνει στον τοίχο την πολιτική του κεφαλαίου! Αυτή που πιστά υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση σήμερα, η ΝΔ, και οι χειροκροτητές τους, το ΛΑ.Ο.Σ. και ο ΣΥΡΙΖΑ. Οσο ξεκαθαρίζεται ανάμεσα στους μαθητές ότι αυτή είναι η αιτία των προβλημάτων και στη μόρφωση και στη δουλειά των γονιών τους και στη ζωή τους συνολικά, θα δυναμώνει η ανάγκη να αποκτά συνέχεια ο αγώνας, σταθερότητα, να οργανώνεται μέσα από τα μαθητικά συμβούλια, τα 5μελή και 15μελή, τις Γενικές τους Συνελεύσεις. Ο συντονισμός με τα υπόλοιπα σχολεία μέσα από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων κάθε πόλης, με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, με τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ εξυπηρετεί και συμβάλλει στην ενιαία απάντηση απέναντι στην επίθεση που δέχονται οι οικογένειές μας. Βοηθάει και την περιφρούρηση των αιτημάτων, των ίδιων των αγώνων.

Καλούμε τους μαθητές ακόμα πιο μαζικά, συντονισμένα και περιφρουρημένα να συνεχίσουν τον αγώνα τους!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ! ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΜΑΣ!

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΔΩΔΕΚΑΧΡΟΝΟ ΒΑΣΙΚΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ