Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Περιφέρεια και Δήμο

Παρουσίαση ψηφοδελτίων Περιφέρειας Κρήτης για το Νομό Ηρακλείου και Δήμου Ηρακλείου

Ο Μανώλης Συντυχάκης
Ο Μανώλης Συντυχάκης
Τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Κρήτης για το Νομό Ηρακλείου και στο Δήμο Ηρακλείου, που στηρίζονται από το ΚΚΕ, παρουσιάσθηκαν χτες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου. Την παρουσίαση πραγματοποίησαν οι δύο επικεφαλής των συνδυασμών, Στέλιος Ορφανός, υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, και Μανώλης Συντυχάκης, υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου.

Κάλεσμα για υπερψήφιση των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Κρήτης και στο Δήμο Ηρακλείου απηύθυνε από το βήμα της εκδήλωσης ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Στέλιος Ορφανός, τονίζοντας ότι είναι ο μόνος δρόμος για να εκφραστεί η αγανάκτηση και η λαϊκή δυσαρέσκεια, να δυναμώσει η ελπίδα και η αποτελεσματικότητα της λαϊκής πίεσης και αντεπίθεσης.

«Στις 7 Νοέμβρη πρέπει να σταλεί μήνυμα αντίστασης, επισήμανε, πρέπει οι εργαζόμενοι πριν πάνε στις κάλπες να αναλογιστούν τι θα γίνει την επομένη των εκλογών αν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι εφεδρείες τους δεν έχουν απώλειες. Η επίθεση του κεφαλαίου θα ενταθεί και πολύ πιο δύσκολα θα οργανωθεί η λαϊκή αντίσταση. Αν όμως την επομένη των εκλογών - πρόσθεσε ακολούθως - η "Λαϊκή Συσπείρωση" σε κάθε Περιφέρεια και Δήμο ενισχυθεί αποφασιστικά ξαφνιάζοντας και όσους δεν την ψήφισαν, τότε θα βρεθούν σε δύσκολη θέση και θα σκεφτούν πάρα πολύ να πάρουν ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα, θα δοθεί αέρας και ώθηση στο κίνημα, θα δοθεί χρόνος στο λαό και της Κρήτης ώστε να οργανωθεί άμεσα για τη λαϊκή αντεπίθεση».

Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο νίκης, όπως το χαρακτήρισε, για την Περιφέρεια Κρήτης στο Νομό Ηρακλείου, σημείωσε ότι αποτελεί εγγύηση για τη διασφάλιση των παραπάνω. Και αυτό γιατί απαρτίζεται από αγωνιστές και αγωνίστριες, εργαζόμενους και ανθρώπους του μόχθου, μικροεπαγγελματίες και αγρότες, γυναίκες και σπουδαστές, που δε δίστασαν και δε διστάζουν ο καθένας στο χώρο του να αναμετρηθεί με τους εκφραστές της αντιλαϊκής πολιτικής. Να μπει μπροστά στην οργάνωση των αγώνων για τη διεκδίκηση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων, για την απόσπαση κατακτήσεων αλλά και για την ισχυροποίηση της συμμαχίας των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των επαγγελματοβιοτεχνών, των αγροτών, των σπουδαστών, κ.ά., με στόχο τη δημιουργία μιας κοινωνίας όπου την εξουσία θα την έχει ο ίδιος ο λαός και θα μπορεί να καρπώνεται ο ίδιος τον κόπο του μέσα από την εφαρμογή λαϊκής οικονομίας.

Ο Στέλιος Ορφανός
Ο Στέλιος Ορφανός
Παίρνοντας το λόγο ο Μανώλης Συντυχάκης από το βήμα της εκδήλωσης τόνισε με τη σειρά του: «Στις 7 Νοέμβρη είναι μια καλή ευκαιρία ο λαός να διορθώσει την ψήφο του ψηφίζοντας "Λαϊκή Συσπείρωση". Να μη δώσει το δικαίωμα το βράδυ των εκλογών σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και όσους στηρίζουν αυτή την πολιτική να πανηγυρίζουν, λέγοντας: "Εγκρίθηκε η πολιτική μας, πάμε σε νέα πιο σκληρά μέτρα". Σήμερα, μας καλούν να θυσιάσουμε όχι μόνο τους κόπους μιας ζωής (το μισθό, τη σύνταξη, κ.ά.) αλλά και το μέλλον των παιδιών μας και των οικογενειών μας. Δε δίνουν δεκάρα τσακιστή για τη ζωή και τα δικαιώματά μας στη δουλειά, στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια. Οταν όμως ένας λαός θέλει μπορεί να ανατρέψει εξουσίες που του τσαλαπατούν όνειρα και προσδοκίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ