Τρίτη 5 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να τονωθεί ο αγώνας και η ελπίδα

Στα μηχανουργεία της Ρετσίνας περιόδευσε χτες το πρωί η υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

H Ελπίδα Παντελάκη
H Ελπίδα Παντελάκη
Η «καρδιά» της μεταποίησης, τα μηχανουργεία, οι μικρές μεταλλουργικές επιχειρήσεις, όλη αυτή η περιοχή της Ρετσίνας, που κάποτε έσφυζε από ζωή και έδινε ψωμί σε χιλιάδες οικογένειες - αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματοβιοτεχνών, εμπόρων και εργατοτεχνιτών - τώρα πια «αργοσβήνει». Σε αυτήν την άλλη πλευρά του λιμανιού του Πειραιά, που «πνίγεται» πίσω από τα μεγαθήρια των εφοπλιστικών εταιρειών και των πολυεθνικών τύπου «ΤΖΑΜΠΟ», περιόδευσε χτες το πρωί η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Από το πρώτο «μαγαζί» που ξεκίνησε η περιοδεία η εικόνα μιλούσε από μόνη της, από τα «νεκρά» μηχανήματα. «Ο τζίρος μου έχει μειωθεί κατά 90%. Πνιγόμαστε. Είχα 10 εργαζόμενους και τώρα έμειναν 2. Πάμε για κλείσιμο», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του μηχανουργείου. Λίγο πιο κάτω, σε μια επιχείρηση σιδηροκατασκευών η κατάσταση ήταν ακόμα χειρότερη. Είχαν απομείνει μόνο οι δύο συνέταιροι. «Καθόμαστε και κοιτάζουμε ο ένας τον άλλον. Ούτε το δικό μας μεροκάματο δεν μπορούμε πια να εξασφαλίσουμε. Πελάτες μας ήταν κυρίως εμπορικά καταστήματα όπου φτιάχναμε τις σιδηροκατασκευές. Τώρα στο χώρο έχουν κυριαρχήσει μεγάλες εταιρείες που έχουν συνεργεία για τα πάντα και εμείς πλέον έχουμε τελειώσει».

Ομως, χτύπημα έχουν δεχτεί οι επαγγελματοβιοτέχνες και αυτοαπασχολούμενοι της περιοχής, όπως αναφέρθηκε από τους ίδιους και από τον μαρασμό της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Τον κύριο παραγωγικό και οικονομικό πνεύμονα του Πειραιά που η αντιλαϊκή φιλομονοπωλιακή πολιτική των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ τον έχει καταδικάσει «εις θάνατον» όπως και ολόκληρη την ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, για να θωρακίσει την κερδοφορία των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα και έχουν ναυπηγεία σε χώρες όπως η Γερμανία, η Κίνα, η Ν. Κορέα κ.λπ.

Η Ελπίδα Παντελάκη συζητώντας με τους ανθρώπους του μόχθου ξεκαθάρισε ότι είναι «θύματα» της «ελεύθερης αγοράς» και της «ανταγωνιστικότητας», της πολιτικής που ενισχύει τα μονοπώλια και «πνίγει» τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, που θέλει τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη αλάνα για τα κοντέινερς των πολυεθνικών, το λιμάνι υπό τον κλοιό των πολυεθνικών όπως η COSCO. Επισήμανε ότι από τα όσα ζουν μπορούν να βγάλουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα και να σβήσουν κάθε αυταπάτη. Ενα από αυτά είναι ότι η θέση τους βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων που υποφέρουν από την ίδια πολιτική και τα σκληρά αντεργατικά μέτρα που έχουν στόχο να εξασφαλίσουν φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό για τα μονοπώλια, το μεγάλο κεφάλαιο. Οτι το συμφέρον τους είναι στις εκλογές στις 7 και 14 Νοέμβρη να ψηφίσουν με αποφασιστικότητα «Λαϊκή Συσπείρωση». Δεν είναι ψήφος μόνο καταδίκης των κομμάτων της πλουτοκρατίας, του ευρωμονόδρομου και των συνδυασμών τους που στηρίζουν αυτήν την πολιτική, αλλά είναι ψήφος που θα συμβάλει σε θετικές διεργασίες στο λαό, στην τόνωση του αγώνα και της ελπίδας, θα «φωτίσει» τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υποτάσσεται στις λαϊκές ανάγκες. Οι εργαζόμενοι, οι μικροί ΕΒΕ, αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου, τόνισε, έχουν τη δύναμη με τη μεγάλη τους συμμαχία και την πάλη τους να επιβάλουν αυτόν τον άλλο δρόμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ