Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Εμπόρευμα οι ανάγκες των παιδιών

Το γεγονός της εμπορευματοποίησης αγαθών και υπηρεσιών που έχουν να κάνουν ακόμα και με τις ανάγκες των παιδιών αλλά και τις επιπτώσεις που έχει στους εργαζόμενους που απασχολούνται σε αυτές, ανέδειξε η προχτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής και μαζικών φορέων της περιοχής στη δημοτική επιχείρηση της Μεταμόρφωσης, στην οποία υπάγονται οι παιδικοί σταθμοί.

Αιτία της παράστασης διαμαρτυρίας είναι οι απλήρωτες εργαζόμενες με σύμβαση έργου στους παιδικούς σταθμούς. Στη συνάντηση που έγινε με εκπρόσωπο της επιχείρησης και της δημοτικής αρχής (ΝΔ) αναδείχθηκε ανάγλυφα η βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην Τοπική Διοίκηση με τη στήριξη των δικών τους δημοτικών αρχών και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκπρόσωπος της διοίκησης επισήμανε ότι το αρμόδιο κρατικό όργανο δεν εγκρίνει τις πληρωμές γιατί ...οι παιδικοί σταθμοί δεν εμφανίζουν έσοδα! Απάντηση που δείχνει ξεκάθαρα ότι η Τοπική Διοίκηση λειτουργεί με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και έχει αποκλειστικό σκοπό το κέρδος, σε βάρος ακόμα και των αναγκών των παιδιών. Δείχνει ακόμα τις ευθύνες των δημοτικών αρχών που στηρίζουν αυτή την πολιτική. Την ίδια στιγμή συνεχίζεται το καθεστώς ομηρίας με τις συμβάσεις έργου, ενώ υπάρχει πλήρης αδιαφορία για τα παιδιά καθώς κάποιες συμβάσεις λήγουν στη μέση της χρονιάς!

Κάτω από την πίεση του Συνδικάτου και των φορέων υπήρξε δέσμευση ότι τα δεδουλευμένα θα καταβληθούν σε λίγες μέρες. Το Συνδικάτο τόνισε ότι θα εντείνει τη δράση του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ