Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Εχουν σχέδιο για να ενσωματώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση

Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Στιγμιότυπο από την περιοδεία στα καταστήματα στην πλατεία Βάθης
Στιγμιότυπο από την περιοδεία στα καταστήματα στην πλατεία Βάθης
Η λαϊκή αγανάκτηση που μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, πρέπει να μετατραπεί σε δύναμη αντεπίθεσης του λαού, ώστε και να πάρει ανάσες στην καθημερινότητά του, αλλά και να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη και τη λαϊκή ευημερία μέσα από την κοινωνικοποίηση του πλούτου, που ο ίδιος ο λαός παράγει. Αυτό τόνισε, χτες το απόγευμα, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κατά τη διάρκεια περιοδείας στην περιοχή του Αγίου Παύλου.

Ο Ν. Σοφιανός επισκέφθηκε εμπορικά καταστήματα και συζήτησε με πλήθος κόσμου, εμπόρους, επαγγελματοβιοτέχνες, υπαλλήλους, ανέργους και συνταξιούχους. Οι άνθρωποι αυτοί που μοχθούν καθημερινά για την επιβίωσή τους εξέφρασαν σχεδόν καθολικά την αντίδρασή τους απέναντι στην πολιτική που συρρικνώνει δραματικά το εισόδημά τους και τους φέρνει αντιμέτωπους με το φάσμα της ανεργίας και του κλεισίματος των μαγαζιών τους και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δήλωσαν πως ήρθε η ώρα να αλλάξουν πολιτικό προσανατολισμό και να ψηφίσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Ν. Σοφιανός, δήλωσε, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας:

«Kαλέσαμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους που συναντήσαμε στην περιοχή του Αγίου Παύλου, σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, να οδηγήσουν την αγανάκτησή τους, την οργή τους, τον προβληματισμό τους για την απουσία προοπτικής, σε ψήφο που τιμωρεί, που δίνει αντίσταση και προοπτική. Τους καλέσαμε να ψηφίσουν τους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Αθήνα και στην Περιφέρεια της Αττικής που είναι η μόνη απάντηση απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα και ταυτόχρονα να πάρουν θέση με την ψήφο τους απέναντι στα αμορτισέρ που το σύστημα διαμορφώνει, ειδικά στην Περιφέρεια της Αττικής. Συνδυασμούς που στόχο έχουν να ενσωματώσουν την οργή και την αγανάκτηση, να μην οδηγηθούν στην κάλπη οι εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι, πέρα από τους αγώνες τους, πρέπει και με την ψήφο τους να τιμωρήσουν αυτή την πολιτική, υπερψηφίζοντας τους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ