Κυριακή 29 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διπλοθεσίτης

Ποιος γνωρίζει τη γαλλική πολυεθνική «lazard»; Οι περισσότεροι θα απαντήσουν αρνητικά. Κακώς, γιατί ο εν λόγω χρηματοοικονομικός σύμβουλος, έχει καταγεγραμμένη την Ελλάδα σαν έναν από τους καλύτερους πελάτες του. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ακόμα κι όταν θέλουν να βήξουν, περιμένουν πρώτα τις συμβουλές της «lazard» και μετά βήχουν.

Τις ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες της «lazard» επιζήτησε η κυβέρνηση της ΝΔ, όταν ετοιμαζόταν να προχωρήσει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής. Οι Γάλλοι έδωσαν το «πράσινο φως» και ο αερομεταφορέας παραδόθηκε στην «MIG» του Βγενόπουλου, για να καταλήξει στην «AEGEAN» του Βασιλάκη. Εγινε, δηλαδή, ό,τι δεν προέβλεψε η «lazard».

Η ίδια η «lazard», είχε προσληφθεί ως σύμβουλος της κυβέρνησης της Αργεντινής, υποσχόμενη, τότε, να αποτραπεί η χρεοκοπία της συγκεκριμένης χώρας. Τελικά έγινε ό,τι δεν προέβλεψε.

Τώρα περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις που θα υπάρξουν από δύο συνεργασίες της κυβέρνησης Παπανδρέου με την «lazard», μια και ο οίκος έχει προσληφθεί, δύο φορές, μία το Μάη και μία προχτές, για να τις προσφέρει τις υπηρεσίες του σε δύο τομείς. Πρώτον, για ζητήματα διαχείρισης του εξωτερικού χρέους της χώρας και, δεύτερον, για αναδιάρθρωση των ελληνικών τραπεζών...

Ιδωμεν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ