Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ σε άνεργους και φτωχούς εργαζόμενους

ΚΚΕ: Επιδιώκουν να αντικαταστήσουν τις τραγικές ελλείψεις στον τομέα της Πρόνοιας και της περίθαλψης ηλικιωμένων, αναπήρων, με την αξιοποίηση ανέργων χωρίς να έχουν ούτε τα βασικά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

  • Η λεγόμενη «κοινωνική οικονομία και οι κοινωνικές επιχειρήσεις», που εμφάνισε ο υπουργός Εργασίας ως πρωτοποριακό εγχείρημα κατά της ανεργίας, δεν είναι τίποτα άλλο από την υλοποίηση προγραμμάτων της ΕΕ αντιδραστικής έμπνευσης και στόχων.
  • Είναι επικίνδυνη η προσπάθεια της κυβέρνησης, γιατί επιδιώκει άνεργοι και εργαζόμενοι να αναλάβουν μόνοι τους την κοινωνική τους προστασία. Καμιά ευθύνη να μην έχει το κράτος, οι κυβερνήσεις. Σπρώχνουν ανέργους, φτωχούς, εργαζόμενους, στη χορήγηση δανείων για να γίνουν δήθεν επιχειρηματίες, ρίχνοντάς τους στα νύχια των τραπεζών.
  • Αυτές τις επιχειρήσεις θα τις χαρακτηρίζουν η ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, η απασχολησιμότητα, δηλαδή η όχι μόνιμη και σταθερή δουλειά. Θέλουν τους άνεργους και τους εργαζόμενους συμμέτοχους στο μοίρασμα της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
  • Επιδιώκουν να μεταφέρουν το οικονομικό βάρος βασικών κοινωνικών αγαθών στους ίδιους τους εργαζόμενους. Να επισπευσθεί η εμπορευματοποίηση Υγείας, Πρόνοιας και άλλων κοινωνικών τομέων.

ΣΕΛ.  6  -  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ