Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΝΟ
Αθλιος εμπαιγμός σε βάρος των ναυτεργατών

Ενώ μαίνεται η αντιασφαλιστική επίθεση λένε στους εργάτες πως όλα πάνε καλά!

Τη χοντροκομμένη κοροϊδία έχουν επιστρατεύσει τώρα εφοπλιστές και κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με υποχείριο την υποταγμένη στα κελεύσματά τους πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ, για να καλλιεργήσουν αυταπάτες στους ναυτεργάτες, ώστε να ανακόψουν τους ταξικούς αγώνες τους ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που τσακίζει το σύνολο των δικαιωμάτων τους. Χτες έγινε συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας, μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνη, και της διοίκησης της ΠΝΟ. Συνάντηση - παρωδία, η οποία «στήθηκε» για να πειστούν οι ναυτεργάτες ότι ...τελικά εξαιρούνται από τον αντιασφαλιστικό νόμο!

«Τίποτα δεν αλλάζει, τίποτα δεν αφορά το ναυτικό, ούτε τα όρια ηλικίας, ούτε τίποτα», έσπευσε να δηλώσει, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, Ι. Χαλάς. «Υπήρχε μία ανησυχία για το αν αυξάνονται τα όρια ηλικίας ή αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων με το Ασφαλιστικό. Δεν υπάρχουν τέτοιες αλλαγές για τους ναυτικούς», πρόσθεσε ο Γ. Κουτρουμάνης. Πρόκειται για καθαρή αθλιότητα σε βάρος των ναυτεργατών!

Η αλήθεια είναι η εξής: Στο άρθρο 27 του αντιασφαλιστικού νόμου ορίζεται: «Από 1/1/2013 ο κλάδος κύριας σύνταξης Ναυτικών του ΝΑΤ εντάσσεται στον κλάδο σύνταξης του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. Για την ένταξή του συντάσσεται, έως 31/7/2011, ειδική οικονομική μελέτη που καταρτίζεται από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή (ΕΑΑ). Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης των ήδη ασφαλισμένων, ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τις εισφορές ασφαλισμένων και εργοδοτών, καθώς και θέματα κάλυψης των ελλειμμάτων. Από εντάξεως, οι νέοι εργαζόμενοι ασφαλίζονται υποχρεωτικά και αυτοδίκαια στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και διέπονται από τη νομοθεσία του». Και βέβαια από τους συνταξιούχους ναυτεργάτες κόπηκε ήδη ο 13ος και 14ος μισθός.

Αυτό τον εμπαιγμό καταγγέλλουν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, τονίζοντας, σε δελτίο Τύπου για τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνάντηση: «Η γελοιότητα και ο αυτοεξευτελισμός έφτασε στο σημείο να λέει ο υπουργός ότι ο "ν.3845/2010 είναι άλλο θέμα" που έχει ήδη κόψει τον 13ο και 14ο μισθό στους συνταξιούχους ναυτεργάτες καθώς και όσα προβλέπει για την αναθεώρηση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, τις μηδενικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. `Η ψεύτες είναι ή κλέφτες ή και τα δύο μαζί». Αναφέρουν ότι ο υφυπουργός δεν κατάφερε να δώσει εξηγήσεις για τα όσα περιέχονται στο άρθρο 27 του αντιασφαλιστικού νόμου, ενώ καταγγέλλουν τον Ι. Χαλά ότι με τις δηλώσεις του επιβεβαίωσε το «θλιβερό του ρόλο ως φερέφωνου του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού». «Υποχρέωση - καταλήγουν - των ναυτεργατών, του εργατικού κινήματος είναι η οργάνωση των δυνάμεων, η ανάπτυξη αγώνων ενάντια σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ