Σάββατο 26 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Προβοκάτσια

«Είναι αυτονόητο για μας να καταδικάσουμε και να καταγγείλουμε αυτήν την ενέργεια. Το αυτονόητο επίσης για μας, είναι να εκφράσουμε τη συμπάθειά μας στα θύματα, όποια κι αν είναι αυτά, όποια θέση κι αν είχαν στο υπουργείο. Ομως θέλουμε να βάλουμε κι ορισμένα ερωτήματα. Γιατί, κοιτάξτε, είμαστε ένα κόμμα που δε βλέπει τα γεγονότα επιφανειακά. Εχουμε μεγάλη πείρα στο πετσί μας, παλιότερη και πρόσφατη.

Και λέμε το εξής πράγμα: Αυτοί που έβαλαν τη βόμβα, είναι ή δεν είναι αντικειμενικά, γίνονται ή δε γίνονται αντικειμενικά το δεξί χέρι της κυβέρνησης; Το δεξί χέρι όλων εκείνων που θέλουν παραμονές κατάθεσης του κατάπτυστου Ασφαλιστικού, μια μέρα μετά τη μεγάλη απεργία των ναυτεργατών στον Πειραιά, μέσα από αυτά τα γεγονότα, να αποπροσανατολίσουν και κυρίως να εκφοβίσουν τον εργαζόμενο λαό; Να περάσει, δηλαδή, η αντίληψη ότι όταν ο λαός παίρνει την υπόθεση στα χέρια του, για να καταγγείλει και να ακυρώσει το μνημόνιο στην πράξη, αυτός ο αγώνας μπορεί να ταυτιστεί με τους αρρωστημένους εγκεφάλους ή τους διατεταγμένους σε υπηρεσία βομβιστές.

Ας μου επιτραπεί να πω, έχουμε κάθε δικαίωμα να πούμε ότι τούτη η ενέργεια είναι μια καλοστημένη προβοκάτσια. Και να δηλώσω από αυτό το βήμα, ότι όχι μόνο εμείς, το ΚΚΕ, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή όχι με μας, ανεξάρτητα αν είναι έτοιμος σήμερα και ετοιμοπόλεμος για μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ξέρει ότι υπάρχει μια μεγάλη διαχωριστική γραμμή.

Για να το πω κι αλλιώς, χωρίζει άβυσσος το δικαίωμα του λαού να παλεύει, από το απλό υπόμνημα που θα στείλει στη Βουλή και στα κόμματα, μέχρι τη διαδήλωση, τη συγκέντρωση και το συλλαλητήριο, από τις καταλήψεις που αποφασίζει με όλες τις μορφές και πάνω από όλα με το δικαίωμα της απεργίας και το δικαίωμα της υπεράσπισης της απεργίας, αυτές όλες τις μορφές πάλης, τις χωρίζει άβυσσος και διαχωριστική γραμμή από τις βόμβες, από τις καταστροφές, τις δολοφονίες αθώων θυμάτων.

Απ' όλα αυτά που έχουμε ζήσει αρκετά χρόνια πριν και πρόσφατα με τις μεγάλες κινητοποιήσεις που έγιναν στο Σύνταγμα και οι οποίες, προσπάθησαν να προβοκαριστούν με τα τρία αθώα θύματα που δούλευαν στη MARFIN και με τις καταστροφές τραπεζών ή άλλων κτισμάτων. Καμία σχέση δεν έχει ο λαϊκός αγώνας με αυτές τις μορφές και με αυτούς που γίνονται όργανα συγκεκριμένων ομάδων, που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Δεν έχουν καμία σχέση με αυτές τις μορφές πάλης.

Και να δηλώσουμε απ' αυτό το βήμα: Το ΚΚΕ, έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό του, στην ικανότητα να περιφρουρεί τις κινητοποιήσεις από κάθε μορφής προβοκάτσια, έχοντας εμπιστοσύνη πριν απ' όλα εκεί που ο λαός αγωνίζεται αποφασισμένος, λέμε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε την προσπάθειά μας ο λαός να αναδειχτεί σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων, ο λαός να παλέψει για την κατάργηση του μνημονίου, ο λαός να παλέψει για να γίνει το μνημόνιο κυριολεκτικά ένα κουρελόχαρτο. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε καμία μορφή πάλης».

*

(Αλέκα Παπαρήγα, από την ομιλία της στο Βόλο, την Πέμπτη, λίγη ώρα μετά την δολοφονική προβοκάτσια στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη).

***

«Είναι αμοιβαία και αυτονόητη και η δική μας αγανάκτηση και θλίψη γι' αυτό που έγινε χτες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ψάχτε πραγματικά από πού ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία και χτυπήστε αλύπητα αυτούς που την έκαναν. Τους χρειάζεται και τους αξίζει.

Μη διανοηθείτε, όμως, να μπλέξετε το ζήτημα αυτό με τις όποιες λαϊκές κινητοποιήσεις γίνονται, από όπου κι αν γίνονται, είτε καταλαβαίνετε μερικές, είτε δεν καταλαβαίνετε καμία, όπως φάνηκε από την ομιλία σας».

*

(Αλέκα Παπαρήγα, απευθυνόμενη στον Γ. Παπανδρέου, χτες, στη Βουλή).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γιατί η προσχεδιασμένη επίθεση(2011-10-22 00:00:00.0)
Προβοκάτορες σε υπηρεσία(2011-06-30 00:00:00.0)
ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ(2010-05-07 00:00:00.0)
Πρόκειται για καθαρή προβοκάτσια!(2008-03-14 00:00:00.0)
Τώρα ψάχνουν και για «συμμορίτες»!(2002-05-26 00:00:00.0)
"Φαρμακερές" ασκήσεις εις βάρος της υγείας(1996-03-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ