Κυριακή 16 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΤΣΙΚΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΤΣΙΚΟΣ
ΦΩΤ.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ έφυγε από τη ζωή στις 26-4-2010. Τελευταίο παιδί πολυμελούς αγροτικής οικογένειας με μεγάλη, ενεργό συμμετοχή στο πρώτο και στο δεύτερο αντάρτικο, πολιτικοποιείται στα δύσκολα μετεμφυλιακά χρόνια μέσα από τις γραμμές της ν.ΕΔΑ.

Μέλος του ΚΚΕ από την ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεων, συνέβαλε στην πρώτη ανάπτυξη των κομματικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της χούντας και ιδιαίτερα στην οικοδόμηση της ΚΟΑ από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης. Εδωσε όλες του τις δυνάμεις για την ισχυροποίηση του μαζικού κινήματος στον επαγγελματικό του τομέα και στον εθνικοτοπικό του χώρο, και εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από το περιβάλλον του. Μέλος του Κόμματος μέχρι το θάνατό του, παρέμεινε ως το τέλος μάχιμος στην εκλαΐκευση της πολιτικής του, αταλάντευτος υπερασπιστής των αρχών και της Ιστορίας του όσο και γόνιμα προβληματισμένος για τα δύσκολα μελλοντικά καθήκοντα.

Η οικογένειά του και στενοί του φίλοι προσφέρουν στη μνήμη του 400 ευρώ στο Κόμμα μέσω της ΚΟΒ Μηχανικών της Αχτίδας Κατασκευών της ΚΟΑ.

***

ΦΩΤ.

Πέρασε ένας χρόνος από τον αναπάντεχο χαμό του συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΠΙΤΣΙΚΟΥ. Ο Κώστας γεννήθηκε στις 23/3/1988 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κυρά Βρύση Κορινθίας. Γιος του Μιχάλη και της Αγγελικής, βιομηχανικών εργατών με ρίζες στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, διαπαιδαγωγήθηκε από μικρός στις αξίες της εργατικής τάξης και του λαού. Το 2003, μαθητής του ΤΕΕ Λουτρακίου, εντάσσεται στις γραμμές της ΚΝΕ, διακρίνεται για τη συνεπή και πρωτοπόρα δράση του και αναδεικνύεται σε μέλος του ΝΣ Κορινθίας της Οργάνωσης. Πέτυχε στο ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας Πατρών, τα προβλήματα όμως τον υποχρέωσαν να εργάζεται στην Κορινθία, παράλληλα με τις σπουδές του. Το 2007 γίνεται μέλος του ΚΚΕ και παράλληλα αναλαμβάνει γραμματέας του ΝΣ Κορινθίας της ΚΝΕ. Ο σύντροφος Κώστας ήταν ένα παράδειγμα νέου ανθρώπου, πρωτοπόρου στη δουλειά, στη μόρφωση και στον αγώνα, παράδειγμα κομμουνιστή.

Κώστας Γιαννακός
Κώστας Γιαννακός
Στη μνήμη του συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΠΙΤΣΙΚΟΥ η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ στη ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ, και το Γραφείο Περιοχής Πελοποννήσου, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς της ΚΝΕ προσφέρει 460 ευρώ.

***

Στη μνήμη του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΒΙΤΩΡΑΤΟΥ προσφέρουμε 150 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Σούλα, Λένα, Μέμα Σιμωνετάτου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ