Πέμπτη 13 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ

ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ: «Το χρέος εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 149% του ΑΕΠ το 2013 από 115% που ήταν πέρσυ ενώ αν εξελιχθούν όλα όπως έχουν σχεδιαστεί θα μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ το 2020» (από την έκθεση του ΔΝΤ / ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΡΙΑ: «Τα περίεργα που δε μας έλεγαν μέχρι σήμερα (...) πως η Ελλάδα η οποία έχει σήμερα χρέος 115% του ΑΕΠ, λαμβάνει όλα αυτά τα μέτρα προκειμένου να αυξηθεί το χρέος της έως το 2020! Τι είναι αυτό που ακούνε τα μεγάλα και ωραία αυτιά μας; Το να γονατίσει όλη η Ελλάδα και να δημιουργήσουμε εκατομμύρια νεόπτωχους προκειμένου το δημόσιο χρέος να αυξηθεί (...) αυτό το ΔΝΤ το αποκαλεί "μεσοπρόθεσμη διαχείριση του χρέους"» (το σχόλιο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ)

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ: «Αναρωτιέμαι αν οι υπουργοί και οι βουλευτές περπατούν στο κέντρο, στις συνοικίες να δουν και κυρίως να ακούσουν (...) γράφω για τους πολίτες που συναντούμε στο δρόμο, στα μαγαζιά, στο σούπερ μάρκετ, στο βενζινάδικο (...) για νέους ανθρώπους, τριάντα ετών, που αφού εξηγήσουν ότι αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να κρατηθούν σε μια δουλειά ή να κρατήσουν μια δουλίτσα που έστησαν με χίλιους κόπους, η επόμενη πρότασή τους αφορά στο σύνολο των πολιτικών: "έχουν καταλάβει ότι έρχεται η ώρα να φάνε πολύ ξύλο όλοι; Οχι; Τότε εσείς που τους βλέπετε να τους το πείτε. Ερχεται η ώρα". Υποθέτω το "να φάνε πολύ ξύλο" είναι ο τρόπος έκφρασης μιας αγανάκτησης και μιας οργής, που επί του παρόντος ευσχήμως εξαντλείται λεκτικά» (η Α. Παναγιωταρέα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ