Τρίτη 11 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Αρνήθηκε να νομιμοποιήσει την παρωδία

Αποχώρησε από το 27ο Συνέδριο, καταγγέλλοντας τον εκφυλισμό

Σε εκφυλισμό οδήγησαν οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού το 27ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και τελείωσε προχτές. Ενα ακόμα Συνέδριο έγινε μπροστά σε άδειες καρέκλες, γεγονός που προκάλεσε την αποχώρηση των αντιπροσώπων των ταξικών δυνάμεων, της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) από τις εργασίες του (το Σάββατο και την Κυριακή), η οποία κατήγγειλε τη στάση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Ταυτόχρονα, αναφερόμενη στην αντεργατική λαίλαπα και τονίζοντας ότι «είναι περίοδος μεγάλης προσωπικής και συλλογικής ευθύνης» απηύθυνε κάλεσμα στους συνέδρους να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιό της, να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ «αποδυναμώνοντας τις παρατάξεις που η επιτυχία τους θα ερμηνευτεί από την κυβέρνηση και τη ΝΔ ως πράσινο φως για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής τους». Οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του ΕΚΑ και αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ, θα γίνουν στις 13 Μάη (2 το μεσημέρι έως 8 το βράδυ), 14 Μάη (8 το πρωί έως 8 το βράδυ) και 15 Μάη (8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα), στα γραφεία του ΕΚΑ (Γ' Σεπτεμβρίου 48β).

Για το ζήτημα του εκφυλισμού του Συνεδρίου είναι χαρακτηριστικά όσα αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΔΑΣ: «Η επί χρόνια εκφυλιστική τακτική του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού σε συνδυασμό με την προσπάθεια αποφυγής αντιπαράθεσης με τις ταξικές δυνάμεις, είχε σαν αποτέλεσμα η παρουσία των συνέδρων των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "Αυτόνομη Παρέμβαση" να μην ξεπεράσει το 8%»! Μόνη εξαίρεση βέβαια ήταν η συνεπής παρουσία των συνέδρων της ΔΑΣ, μέχρι τη στιγμή που ανακοίνωσε ότι φεύγει.

Αποχωρώντας η ΔΑΣ κατήγγειλε τη στάση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και εξήγησε ότι η αποχώρηση των ταξικών δυνάμεων «στόχο έχει να μη νομιμοποιήσει ένα συνέδριο παρωδία που θέλει να βάλει πρόσθετα εμπόδια στη ριζοσπαστικοποίηση λαϊκών συνειδήσεων, την ενίσχυση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ