Πέμπτη 29 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κοροϊδεύουν το λαό...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ με αυτά που ακούει - και έχει απόλυτο δίκιο - ποιοι είναι τέλος πάντων αυτοί οι ...«κερδοσκόποι» που ασκούν πιέσεις και γονατίζουν ολόκληρα κράτη!

Τι είδους ...όντα είναι αυτά, που δεν έχουν όνομα, δεν έχουν πρόσωπο, δεν έχουν διεύθυνση ή χώρα και όχι μόνο η Ελλάδα αλλά ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει.

Ούτε με τους ευρωστρατούς της ούτε με τους δορυφόρους της ούτε με την Ιντερπόλ ούτε με κανέναν άλλον τρόπο.

Επειδή όμως δε μας αρέσουν οι ...ιστορίες μυστηρίου, τρόμου και επιστημονικής φαντασίας που μας πλασάρουν κι επειδή δεν είμαστε ανόητοι. καταλαβαίνουμε ότι οι ...«κερδοσκόποι» δεν είναι καμιά εξωγήινη φυλή.

Ούτε ...πνεύματα είναι ούτε φαντάσματα ούτε αόρατες μαγικές δυνάμεις.

Είναι απλούστατα το σύστημα της ελεύθερης αγοράς. Αυτό που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κόπτονται να διατηρήσουν, να ενισχύσουν, να διευρύνουν και να στηρίξουν όπως μπορούν.

Κανείς λοιπόν δεν μπορεί να σταματήσει ...τον εαυτό του ούτε να τον αντιμετωπίσει. Στην περίπτωσή μας, μάλιστα, δε θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο. Το αντίθετο μάλιστα.

Είναι μάλλον αστείο να μας δηλώνουν ότι «πολεμούν τους κερδοσκόπους» οι ίδιοι που κατασκευάζουν και εφαρμόζουν πολιτικές οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να προστατεύουν την κερδοφορία του κεφαλαίου ή αλλιώς ...κερδοσκοπία!

Γιατί αυτές οι δύο λέξεις δε διαφέρουν σε τίποτε. Ούτε στη θεωρία ούτε στην πράξη.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ...επιθετική χτες η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, στη Βουλή, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αγωνίζεται προκειμένου να μην ...εφαρμοσθεί ένας νόμος.

Στην προκειμένη περίπτωση ο δικός της για την Παιδεία φυσικά, κι ας προωθεί σειρά αντιεκπαιδευτικών μέτρων που θίγουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς...


Γρηγοριάδης Κώστας

Προφανώς οι απόψεις της έχουν επηρεαστεί ιδιαιτέρως από την παραμονή της στην Κομισιόν, όπου θεωρούν ότι οι νόμοι που προασπίζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου δεν είναι καν ..συζητήσιμοι.

Θα πάρει όμως σύντομα την απάντησή της, από το εκπαιδευτικό κίνημα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ