Πέμπτη 1 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Πατρίς - Θρησκεία - Τοκογλυφία» (στο τετράγωνο)!

Με αφορμή την έκδοση του προηγούμενου δανείου, στις 5 Μάρτη, η στήλη σε άρθρο υπό τον τίτλο «Πατρίς - Θρησκεία - Τοκογλυφία» (9/3/2010) είχε περιγράψει τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την «πατριωτική» πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα επανερχόμαστε. Με τα ίδια ακριβώς λόγια, όπως και τότε, αφού πίσω από τη φάρσα περί «πατριωτών» της πλουτοκρατίας, η ίδια ακριβώς τραγωδία της λεηλασίας του ελληνικού λαού, όχι απλώς συνεχίζεται, αλλά... εντείνεται!

***

Οι μεγαλύτεροι κερδοσκόποι,

οι μεγαλύτεροι τοκογλύφοι,

οι μεγαλύτεροι πιστωτές - γδάρτες του ελληνικού κράτους (τους οποίους ο κ. Παπανδρέου θα πατάξει όπου Γης),

οι καθήμενοι στην πρώτη θέση μεταξύ εκείνων που πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού,

που κατέχουν με τη μορφή κρατικών ομολόγων τεράστιο μέρος του ελληνικού δημόσιου χρέους,

που κραδαίνουν τη θηλιά του δημοσίου χρέους, εξασφαλίζοντας αμύθητα πλούτη από το στραγγαλισμό εκατομμυρίων ανθρώπων του μόχθου,

οι επικεφαλής του κοπαδιού με τις ύαινες που τζογάρουν και κερδίζουν αστρονομικά ποσά πάνω στη ληστεία των Ελλήνων εργαζομένων

είναι μια χούφτα Ελλήνων «πατριωτών»,

τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, κεφαλαιούχοι, με μια κουβέντα όλο το «ανφάν γκατέ» της εγχώριας ολιγαρχίας του πλούτου!

*

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους:

*

Οπως και στο προτελευταίο ομολογιακό δάνειο ύψους 5 δισ., όπου το επιτόκιο εκτινάχτηκε στο 6,3%, πράγμα που σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός για να το ξεχρεώσει θα πληρώσει τόκους 3,15 δισ. (!),

έτσι και στο προχτεσινό δάνειο, με το εξίσου τοκογλυφικό επιτόκιο του 5,96% που συνεπιφέρει τόκους άνω των 2 δισ.,

την πρώτη θέση μεταξύ των δανειστών, σε ποσοστό 43%, την έχουν οι Ελληνες... «επενδυτές»!

*

Οι 4 στους 10 τοκογλύφους που γδέρνουν τον Ελληνα εργαζόμενο, τον άνεργο, τα λαϊκά στρώματα, είναι ελληνικές τράπεζες και «επενδυτικά κέντρα»,

είναι, δηλαδή, οι βιομήχανοι, οι πετρελαιάδες, οι εργολάβοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλόσχημοι του χρήματος που συνθέτουν τη χρηματιστική ολιγαρχία.

Ολοι αυτοί μαζί ηγούνται και προΐστανται της αγέλης με τις ύαινες που έχει επιπέσει σε διεθνές επίπεδο πάνω στον ελληνικό λαό, «παίζουν» με τα κρατικά ομόλογα, «επενδύουν» πάνω στο δημόσιο χρέος (που οι ίδιοι δημιουργούν) και εισπράττουν και τόκους!

*

Αυτοί είναι οι... «πατριώτες» (!) πλουτοκράτες,

που μαζί με την κυβέρνηση έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν για την υποτιθέμενη «βοήθεια» που αποφασίστηκε πριν μια βδομάδα στις Βρυξέλλες

και που μαζί με Αγγλους, Γάλλους, Γερμανούς και Πορτογάλους της ιδίας συνομοταξίας έβαλαν το χεράκι τους, για να διατηρηθεί το επιτόκιο στα επίπεδα που κινήθηκε.

Αυτοί είναι που θα εισπράξουν τη μερίδα του λέοντος από την τοκογλυφία, αφού το 43% των «λύτρων» που θα προκύψουν από την νέα αρπαγή, στα δικά τους ταμεία θα καταλήξουν.

***

Κατόπιν όλων αυτών, εξηγείται απολύτως,

(όπως έγραφε παραμονές των εκλογών το «Βήμα», 11/9/2009)

ότι

«Και βεβαίως δεν είναι τυχαίο ότι τούτες τις μέρες όλοι οι τραπεζίτες και οι επιχειρηματίες, μικροί και μεγάλοι, εύχονται την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ και προσβλέπουν στη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου»!

*

Προσοχή: Αυτά ισχύουν σε ό,τι αφορά τις σχέσεις (εμπιστοσύνης) του κ. Παπανδρέου και της κυβέρνησής του με τους τραπεζίτες.

Γιατί, όσον αφορά στις σχέσεις του ελληνικού λαού με τους τραπεζίτες, ισχύει ό,τι ακριβώς λέει ο Σαραμάγκου:

«Είναι σαφές πως οι τραπεζίτες δεν είναι άνθρωποι για να τους εμπιστεύεται κανείς...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ