Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2010 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Στην απεργία

Eurokinissi

Ακου τη βουή των καιρών. Δεν είναι απ' αυτούς που περιγράφει σαν «οργισμένα νιάτα» ο Παπαχελάς. Είναι ακριβώς απέναντι. Απ' αυτούς που πράγματι παράγουν και δεν έχουν άλλο να πουλήσουν απ' αυτή τους τη δύναμη. Αυτούς ακριβώς που όπως λέγανε παλιά δεν έχουν να χάσουν τίποτα άλλο πέρα από τις αλυσίδες τους.

Είναι αυτοί που καλούνται να μάθουν - κατά πώς προβλέπει ουσιαστικά το δόγμα Μπόλκενστάιν - να ζουν με όποια σύμβαση κρίνει συμφερότερη το αφεντικό τους για να ικανοποιηθεί πλήρως το πνεύμα της μιας από τις τέσσερις ελευθερίες του Mάαστριχτ, αυτή που αξιώνει ελεύθερη διακίνηση εργατών. Μια ελευθερία που δεν αφορά στο δικαίωμα του εργάτη στην επιλογή αλλά του αφεντικού στο να έχει όπου θέλει με τους όρους που θέλει την εργατική δύναμη.

Ακου τη βουή, δυνάμωσέ τη. Ωσπου να νιώσει ο κάθε «Πάγκαλος» πως οι εργάτες - ακόμα κι όταν είναι δημόσιοι υπάλληλοι - δεν είναι πρόβατα για σφάξιμο. Ως τότε μην επιτρέπεις τα δικά τους κατασκευάσματα - κι είναι της αστικής τάξης κατασκεύασμα το σημερινό δημόσιο - να στα φορτώνουν για να γεμίζεις ενοχές. Ο κόσμος που θέλουμε έχει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Είναι το λιγότερο που μπορεί να έχει κι ας κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν αυτοί που ψάχνουν να βρουν τι είπε ο αντιπρόεδρός τους.

Το αν θα πέσουν ή δεν θα πέσουν οι σημερινοί διαχειριστές της κρίσης είναι παντελώς αδιάφορο για την εργατική τάξη, αν πρόκειται, αυτοί που θα πέσουν, να αντικατασταθούν από ομογάλακτούς τους. Το σωστό είναι να πέσουν κι αυτοί και οι άλλοι, όλοι μαζί. Το σωστό είναι να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι ο καπιταλιστής.

Γι' αυτό είναι ιερή η απεργία. Γιατί στερεί από τους καπιταλιστές αυτό που τους κρατά ψηλά, το «δικαίωμα» να εκμεταλλεύονται εργάτες.

Σήμερα είναι η μέρα που πρέπει να δηλωθεί με τον πιο τρανταχτό τρόπο απ' όσους από τους εργάτες ψήφισαν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ή τα συμπληρώματά τους, ότι παίρνουν πίσω αυτή την ψήφο. Οτι επιλέγουν να στρατευτούν με την τάξη τους. Σήμερα η ΓΣΕΕ πρέπει να αφεθεί να δείξει μόνο τη γύμνια της. Με τους γνωστούς κλακαδόρους να παριστάνουν το «κίνημα».

Σήμερα η καρδιά της εργατικής τάξης χτυπά στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ