Σάββατο 23 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντιαγροτική ρητορική και πράξη...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΕΠΙΛΟΓΗ αυτή του πρωθυπουργού να απευθύνεται (από τη Βουλή) στους αγρότες με όρους ...χωραφιού. Γιατί αυτοί καταλαβαίνουν σαφώς περισσότερο από αυτόν τέτοια γλώσσα.

Οταν, λοιπόν, ο Γιώργος Παπανδρέου τους λέει για «συντεχνιακές διευθετήσεις» και «πρόσκαιρες λύσεις» που πρέπει να αντικατασταθούν από «ριζικές αλλαγές» καταλαβαίνουν πολύ καλά πως κάτι πρέπει ...να ξεριζωθεί.

Και στην περίπτωσή μας δεν είναι τίποτε άλλο παρά το ...ενοχλητικό είδος του μικρομεσαίου αγρότη, το οποίο δεν ταιριάζει στην πραγματικότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που αυτή η κυβέρνηση εκφράζει.

Μόνο που οι αγρότες καλλιεργούσαν τη Θεσσαλία και την Μακεδονία προτού δημιουργηθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση, προτού δημιουργηθεί το ΠΑΣΟΚ και όλες οι σημερινές «εκσυγχρονισμένες» και «παγκοσμιοποιημένες» εκδοχές του.

Εχουν πολύ πιο «γερές ρίζες» από όσες εκτιμούν οι αμερικανο - σπουδαγμένοι σύμβουλοι του Γιώργου Παπανδρέου και θα αποδειχτούν ζόρικη υπόθεση!

Οσο για την περίφημη «εικόνα της Ελλάδας» που υποτίθεται - κατά τον πρωθυπουργό - ότι τραυματίζεται από τις κινητοποιήσεις των αγροτών, θα του υπενθυμίσουμε ότι εξαρτάται από το ...ποιος βλέπει την εικόνα.

Γιατί, αν οι κυβερνώντες ενδιαφέρονται για το πώς ...«δείχνει» η Ελλάδα στην Κομισιόν και τις πολυεθνικές (και αυτό συμβαίνει) ουδόλως μας ενδιαφέρει. Αν αυτοί θέλουν να δείχνουν «καλοί διαχειριστές» των συμφερόντων του κεφαλαίου, μας είναι επίσης αδιάφορο.

Το ότι η εικόνα της Ελλάδας είναι ...χάλια απέναντι στους αγρότες, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες, τους άνεργους και τους νέους, απασχολεί άραγε καθόλου την κυβέρνηση;

Αν την απασχολεί, θα έπρεπε να καταλαβαίνει ότι αυτό που πραγματικά την τραυματίζει είναι οι πολιτικές που ασκούνται. Είτε από το ΠΑΣΟΚ σήμερα, είτε από τη Νέα Δημοκρατία χτες.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ