Σάββατο 16 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Διαβουλεύσεις για τις εντατικές συνομιλίες

Συνεδρίασε χτες το Εθνικό Συμβούλιο, στην Ελλάδα από σήμερα ο Δ. Χριστόφιας

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Συνεδρίασε χτες το Εθνικό Συμβούλιο στην Κύπρο με θέμα την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των εντατικών συνομιλιών για το Κυπριακό μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Σε κοινό ανακοινωθέν που δημοσιοποιήθηκε μετά τη συνάντηση, σημειώνεται ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ενημερώσει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα καταθέσει στο δεύτερο κύκλο των εντατικών διαπραγματεύσεων τις ολοκληρωμένες προτάσεις μας επί των πτυχών της οικονομίας, των ευρωπαϊκών θεμάτων και του περιουσιακού». Προστίθεται ακόμα ότι κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις για το συντονισμό Κύπρου - Ελλάδας που είναι απαραίτητος στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού. Σήμερα φτάνει στην Αθήνα ο Δ. Χριστόφιας, προκειμένου να έχει συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία για το συντονισμό Ελλάδας - Κύπρου, στο Κυπριακό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «ολοκληρωμένες προτάσεις που θα καταθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο δεύτερο γύρο των εντατικών διαπραγματεύσεων αποτελούν τις προτάσεις που κατέθεσε η ελληνοκυπριακή πλευρά στην πορεία των διαπραγματεύσεων για τα τρία θέματα οικονομία, ευρωπαϊκά θέματα και περιουσιακό». Το ΑΚΕΛ από την πλευρά του επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στον τρόπο που χειρίζεται τις συνομιλίες ο Κύπριος Πρόεδρος.

Χτες δημοσιοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία Τουρκίας - Ρωσίας, από τον επίσημο εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, Αντρέι Νεστερένκο. Η Μόσχα επανέλαβε τη θέση της σχετικά με το Κυπριακό, λέγοντας «έχουμε εμπιστοσύνη στην πολιτική βούληση των ηγετών των κυπριακών κοινοτήτων, η οποία θα επιτρέψει την επίτευξη του συμβιβασμού. Σε ό,τι αφορά στη θέση της Ρωσίας στο ζήτημα της κυπριακής διευθέτησης, αυτή παραμένει αμετάβλητη», υποστηρίζοντας τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων «χωρίς έξωθεν πίεση και σε αντιστοιχία με τα γνωστά ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ, με σκοπό την επίτευξη καθολικής, δίκαιης και βιώσιμης διευθέτησης του προβλήματος του διηρημένου νησιού προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων, Ελλήνων και Τούρκων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Παρασκευή η επόμενη συνάντηση των δύο ηγετών(2015-07-07 00:00:00.0)
«Ασύμβατες θέσεις» στις διαπραγματεύσεις βλέπει ο Ν. Αναστασιάδης(2014-07-10 00:00:00.0)
Μεγαλώνουν οι δυσκολίες(2011-08-30 00:00:00.0)
Μεγάλες αποκλίσεις στο περιουσιακό(2010-08-11 00:00:00.0)
Δυσοίωνα μηνύματα από την κατοχική πλευρά(2008-05-03 00:00:00.0)
Προκαλεί ο Ραούφ Ντεκτάς(2003-11-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ