Τετάρτη 13 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συναίνεση και πίεση για επιπλέον μέτρα

Απόλυτα προσαρμοσμένη στη στρατηγική επίθεση του κεφαλαίου η «αντιπολιτευτική» της τακτική

Να μεγιστοποιήσει την πίεση προς την κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στη λήψη των «αναγκαίων» αντιλαϊκών μέτρων επιχειρεί η ηγεσία της ΝΔ, υποτάσσοντας την «αντιπολιτευτική» τακτική της στην έξοδο από την κρίση προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Ο Αντ. Σαμαράς διαμήνυσε χτες ότι «δεν υπάρχει πλέον χρόνος για ανοχή και υπομονή για την κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό», προτρέποντάς την ουσιαστικά να πάρει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα θεωρώντας δεδομένη τη συναίνεση του κόμματός του. Μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση των τομεαρχών χτες στη Ρηγίλλης, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι είμαστε αποφασισμένοι «να βάλουμε πλάτη στα δύσκολα, τα αναγκαία, τα σωστά», καθώς και ότι «δεν θα διστάσουμε να στηρίξουμε επιλογές της κυβέρνησης που βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση».

Στο πνεύμα αυτό ήταν και η «κριτική» που άσκησε με αφορμή τις πρώτες εκατό μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ: «Αντί του προγράμματος που το ΠΑΣΟΚ προέβαλε προεκλογικά, διαπιστώνουμε μια πορεία χωρίς πρόγραμμα: Ατολμία, αναποφασιστικότητα, αρρυθμία, προχειρότητα».

Δίνοντας σαφές στίγμα της στρατηγικής του κόμματός του, ο Αντ. Σαμαράς αναφέρθηκε σε όλα τα τρέχοντα μεγάλα θέματα. Ειδικότερα, για το νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας είπε ότι «θα τοποθετηθούμε υπεύθυνα» αφού υπάρξουν κάποια πρώτα στοιχεία που αναμένονται μέσα στη βδομάδα. Αναφορικά με το Ασφαλιστικό, διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πει ακόμα τίποτα συγκεκριμένο και ο φόβος που εξέφρασε ήταν μήπως «δεν μπορεί να καταλήξει σε συγκροτημένο σχέδιο».

Οσον αφορά το φορολογικό, προσδιόρισε τη στάση του κόμματός του λέγοντας «όχι στη φορολογική καταιγίδα εναντίον των μεσαίων εισοδημάτων και μικρομεσαίων επιχειρηματιών», αλλά τάχθηκε υπέρ της μείωσης των κρατικών (κοινωνικών) δαπανών.

Αναφερόμενος στον «Καλλικράτη» εξέφρασε τη συμφωνία του «στη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των καιρών», εξαντλώντας την κριτική του στην «προχειρότητα» με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σημαντικά ζητήματα όπως η κατανομή πόρων και αρμοδιοτήτων,η χωρική κατανομή και η λειτουργικότητα των νέων δομών. Σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο, υπεραμύνθηκε της πρότασής του για διακομματικό διάλογο από μηδενική βάση, τονίζοντας ότι «μόνο έτσι μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα πάγιο εκλογικό σύστημα ευρύτερης αποδοχής».

Τέλος, επανέλαβε ότι το κόμμα του θα είναι «παρών» σε όλες τις Εξεταστικές Επιτροπές που θα συσταθούν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ