Τετάρτη 6 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Αλληλεγγύη με το λαό της Παλαιστίνης και το ΚΚ Ισραήλ

Κατέθεσε Ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την επιθετικότητα της ισραηλινής κυβέρνησης

H συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονική εισβολή Ισραήλ στη Γάζα σημαδεύεται από την ένταση της επιθετικότητας του ισραηλινού κράτους απέναντι στον παλαιστινιακό λαό. Ταυτόχρονα, όπως καταγγέλλει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισραήλ, οι ισραηλινές αρχές κλιμακώνουν τις αυταρχικές ενέργειες, τις απαγορεύσεις και τις επιθέσεις σε βάρος του Κόμματος, των βουλευτών, των συμμάχων του και των εργαζομένων. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η πρόσφατη απαγόρευση στον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Τούσσα να επισκεφθεί τη Γάζα.

Το ΚΚ Ισραήλ καταγγέλλει την τρομοκρατική επίθεση (29/12/2009) με στόχο το δήμαρχο της Ναζαρέτ Ρ. Ζεράισι, που συνεργάζεται με το Κομμουνιστικό Κόμμα του Ισραήλ στο Δημοκρατικό Μέτωπο για την Ισότητα και Ειρήνη. Καταγγέλλει ακόμα την απαγόρευση σειράς δημόσιων αντιπολεμικών εκδηλώσεων του ΚΚ Ισραήλ σε πανεπιστήμια, καθώς και διώξεις σε βάρος στελεχών του Κόμματος, μεταξύ των οπoίων είναι και ο Μοχάμαντ Μπαρακί, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και βουλευτής του ΚΚ Ισραήλ στην Κνεσέτ.

Με δεδομένο το γεγονός ότι οι απαράδεκτες αυτές ενέργειες ενθαρρύνονται από την κλιμάκωση των αντικομουνιστικών μέτρων της ΕΕ και από την στήριξη που αυτή ουσιαστικά προσφέρει, μαζί με τις ΗΠΑ, στη πολιτική του Ισραήλ, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης κατέθεσε Ερώτηση προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για το αν καταδικάζει τις αντικομμουνιστικές, αντιδημοκρατικές επιθέσεις του Ισραήλ.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σημειώνει ότι τέτοιες μεθοδεύσεις στοχεύουν στην υποταγή των λαών και στην τρομοκράτηση του αντιιμπεριαλιστικού τους αγώνα, γι' αυτό και είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους και το λαό να δυναμώσουν ακόμα πιο πολύ την αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό, με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισραήλ, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ