Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΟ
Στο επιχειρηματικό παιχνίδι και ο Δήμος Αθήνας

Επιβεβαιώθηκαν και χτες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας η εμπλοκή του Δήμου στο επιχειρηματικό παιχνίδι που έχει ξεκινήσει στην περιοχή του Ελαιώνα. Χτες το συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση του δημάρχου, με την οποία, αφού ζητείται η άμεση έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του γηπέδου της ΠΑΕ ΠΑΟ, εξουσιοδοτείται ο Ν. Κακλαμάνης να στείλει τις σχετικές επιστολές των εμπλεκόμενων φορέων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ). Μάλιστα, σύμφωνα με την απόφαση, ο Δήμος εγγυάται την ικανοποίηση των προϋποθέσεων που θα θέσει το υπουργείο για τη δημιουργία του γηπέδου και για την ιδιοκτησία των χώρων που νομίμως έχει αποκτήσει ο Δήμος για το γήπεδο.

Την απόφαση συμπληρώνει η... δήλωση σεβασμού της απόφασης του ΣτΕ η οποία απορρίπτει ως μη νόμιμη την ανέγερση του εμπορικού κέντρου του Μπ. Βωβού στον Ελαιώνα. Ομως τίποτα δεν κατοχυρώνει τους κατοίκους ότι ακόμα και αυτή η απόφαση θα τηρηθεί, αφού ήδη προωθούνται σχέδια προσαρμογής της από τον Μπ. Βωβό, ο οποίος υπόσχεται πράσινο αλλού στην πόλη προκειμένου να γίνει το εμπορικό κέντρο και να διατηρηθεί το «ισοζύγιο» που θέτει ο νόμος. Την ίδια ώρα και ο Παναθηναϊκός διεκδικεί υπερδιπλάσια τετραγωνικά μέτρα για τις λοιπές εγκαταστάσεις του.

«Διαφωνούμε με το πινγκ-πονγκ που αρχίζει και παίζεται» τόνισε εκ μέρους της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» ο Μ. Δανδουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι επιβεβαιώνεται η θέση της παράταξης για εμπλοκή του Δήμου με επιχειρηματικά συμφέροντα. Συμπλήρωσε ότι η ΠΑΕ ΠΑΟ δε θέλει να φτιάξει ένα γήπεδο για τους φιλάθλους αλλά ένα τεράστιο πολυκατάστημα.

Κατά τα άλλα οι σύμβουλοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία εξέφρασαν την... αγωνία για να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του γηπέδου, ενώ εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής εκφράστηκε η... υπερηφάνεια για τη διπλή ανάπλαση που έχει ανοίξει την όρεξη στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Την απόφαση υπερψήφισε ο επικεφαλής της «Ανοικτής Πόλης» (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), Ρ. Αξελός, ο οποίος ενώ αρχικά, τοποθετήθηκε αρνητικά, στη συνέχεια άλλαξε γνώμη, δηλώνοντας ότι πείστηκε από τον επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδη ότι εγγυάται για το «κομμάτι γης που πατάει στο γήπεδο ότι θα συνεχίσει να ανήκει στο Δήμο». Ετσι, ψήφισε «υπέρ», την ίδια στιγμή που οι άλλοι δύο σύμβουλοι της «Ανοικτής Πόλης» ψήφισαν «κατά».

Καταψήφισαν οι σύμβουλοι της «Συμπαράταξης», συνεπείς στην αρχική τους θέση, εναντίον τόσο του γηπέδου όσο και του εμπορικού κέντρου και γενικά στο σχέδιο τσιμεντοποίησης του Ελαιώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ